Haberler

Erzurum: Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi Genel Kurulu

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, Türk milletini parçalamaya çalışanlara karşı herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Sendikanın Erzurum Şubesi'nin genel kurulunun yapıldığı Halk Eğitim Merkezi salonunda, Genel Başkan Başoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi, Danıştay'a yönelik saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anayasa'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2 önemli kuralı olduğunu, bunlardan birinin 40 yaş üstü diğerinin ise yükseköğretim şartı olduğunu hatırlatan Başoğlu, "Cumhurbaşkanı olacak kişinin hanımının giyim ve kuşamı Anayasa dışı kurallardır. AK Partili birisinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasıyla bir kalenin kaybedeceğini söylüyorlar. Kimin kalesi burası. Kaleler düşmanlar için kullanılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kalesi hepimizin kalesidir" dedi.

Türkiye'de son zamanlarda misyonerlik faaliyetlerinin yoğunluk kazandığını öne süren Başoğlu, konuşması sırasında hilalin üzerine oturtulmuş "haç fotoğrafı" göstererek, "Misyonerlik faaliyetleri almış başını gidiyor. AK Parti hükümetinin AB'ye giriş konusunda bu kadar hevesli ve istekli çalışmasını doğru bulmuyorum. Adamlar bölücülük yapıyor. Diyarbakır'da başka, İstanbul'da başka konuşuyorlar. Türk çocukları Hıristiyanlaştırılıyor. Batı artık Hıristiyanlığa inanmıyor. Bu anlamda ülkenin topraklarının yabancılara satılmasını da doğru bir davranış olarak görmüyorum. Hükümet buralardan alacağı 3-5 kuruşu görmemeli" diye konuştu.

AK Parti'nin Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak adına yapacağı her çalışmayı desteklediklerini anlatan Başoğlu, "Sendikacılık sıfıra iniyor. Herhangi bir sendikaya üye olan işçi işinden atılıyor. Başbakan'ın işçi haklarıyla ilgili söylemleri uygulamaya geçmiyor. Sermayenin yanında emek unutuluyor" şeklinde konuştu. Başoğlu Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı olduğunu anlatarak, "Türkiye kendi imkanlarıyla yaşadığı sıkıntıları aşabilir. Ülkede küçük bir azınlık milli gelirin yüzde 55'ini alıyor. Hükümet buna mutlak bir çözüm bulmalı ve milli gelirin adil dağılımını sağlamalıdır. IMF haindir, yatırım düşmanıdır, işçi düşmanıdır. Önümüzdeki günlerde Ankara'da 'IMF gider, Türkiye kurtulur' afişleri hazırlatarak bilboardlara asacağız" açıklamasında bulundu.

Başoğlu, son olarak Danıştay'a yapılan saldırının başörtü uygulamasıyla değerlendirilmesini haksızlık olarak ifade ederek, din ve vicdan özgürlüğünü savunan herkesin başörtüsü sorununun çözümü konusunda çaba göstermesi gerektiğini belirtti. Başoğlu, konuşmasının sonunda Türk bayrağını kaldırarak salondaki herkesin Türk bayrağını dalgalandırmasını ve herkesin bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istedi.

Selami Dızman'ın tek aday olduğu genel kurulda katılan delegelerin tamamının oyunu alan Dızman yeniden Erzurum Şube Başkanlığı'na seçildi. Genel kurula, AK Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu, İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Belediye Başkanları, Türk-İş 9. Bölge temsilcisi Orhan Gözgeç ile sendika temsilcileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title