Haberler

Erzurum - Sosyolog Yrd.Doç.Dr.Yıldız Akpolat: ´Polisin Halkl

Atatürk Üniversitesi ile Emniyet Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Düzenlediği '2000'li Yıllarda Halkın ve Gençliğin Gözünde Polis' Konulu Panelde Konuşan Sosyalog Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat, Eğtim Düzeyi Yüksek İnsanların Polise Daha Az Güvendiğini Belirtti. Polisin Halkla Olan İlişkisini Yeniden Gözden Geçirmesi Gerektiğine Dikkati Çeken Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat, "polise Genel Olarak Bir Güven Var, Ama Geçmiş Tecrübelerden Kaynaklı Bir Korku da Var. Bu da Bize Gösteriyor Ki Polis- Halk İlişkisini Yeniden Gözden Geçirmeli. Polisin Halkla İlişkisinde Tadilat Gerekiyor" Dedi.

Atatürk Üniversitesi ile Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği '2000'li yıllarda halkın ve gençliğin gözünde polis' konulu panelde konuşan Sosyalog Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat, eğtim düzeyi yüksek insanların polise daha az güvendiğini belirtti. Polisin halkla olan ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine dikkati çeken Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat, "Polise genel olarak bir güven var, ama geçmiş tecrübelerden kaynaklı bir korku da var. Bu da bize gösteriyor ki polis- halk ilişkisini yeniden gözden geçirmeli. Polisin halkla ilişkisinde tadilat gerekiyor" dedi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesinde öğrencilerin ilgi ile izlediği panelde konuşan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Akpolat, öğrencileriyle birlikte 'Erzurum halkı polisten ne bekliyor?' konulu bir araştırma yaptıklarını bildirdi. Toplam 420 kişi üzerinde yaptıklarını çalışmayla ilgili olarak Yrd. Doç. Dr. Akpolat, "Araştırmada polisin muamelesinden vatandaşın memnun olup olmadığını görmeye çalıştık. Eğitim seviyesi yükseldikçe polise olan güven azalıyor. Okuma yazma bilenler ile ilkokul mezunları polise daha çok güveniyor. Araştırmaya katılanların yüzde 55'i polisin davranışlarından memnun. Yüzde 75'i çevresinde polis görmek istiyor. Yüzde 62'si Erzurum'u emniyet açısından güvenli buluyor. Yüzde 51'lik bir kesimde daha fazla kadın polisin görev yapmasını istiyor. Polis devletin meşru, fiziksel güç kullanım hakkı fiiliyatta uygulayan kolluk gücüdür. Vatandaş, polisin kendisine olan pozitif veya negatif davranışını devletin tavrı olarak algılamaktadır. O yüzden büyük bir sorumluluğu var. Yaptığımız araştırmada şunu gördük. Polise genel olarak bir güven var, ama geçmiş tecrübelerden kaynaklı bir korku da var. Bu da bize gösteriyor ki polis- halk ilişkisini yeniden gözden geçirmeli. Polisin halkla ilişkisinde tadilat gerekiyor" diye konuştu.

"MÜTTEFİKLERİMİZ TERÖRÜ DESTEKLİYOR"

Panele konuşması olarak katılan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü, 4'cü Sınıf Emniyet Müdürü Hakkı Akçal da güvenlik güçlerinin her zaman halkın gözü önünde olduğu için sürekli sorgulandığını bildirdi. Terör örgütleri tarafından ülkemizin bir laboratuvar olarak görüldüğüne dikkat çeken Hakkı Akçal, "Gelişmiş ülkeler, komşularımız, mütefiklerimiz ülkemize yönelik terör hadiselerinde ikiyüzlü tutum içindeler. Türkiye Cumhuriyetinin jeopolitik ve jeostratejik konumu var. Eğer terör belasıyla yılladır uğraşmamış olsaydık bugün çok daha farklı olacaktık. Geleceğin 10 ülkesi arasında yer alacağına dair öngörüler bulunmaktadır. Terör yüzünden ekonomik kaybımız 450- 500 milyar dolar'dır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title