Haberler

Erzurum Şehidini Karşıladı (2)

Acılı BABA: BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM

Erzurumlu şehit Uzman Onbaşı Yunus Arda'nın Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi'nden alınan cenazesi, konvoy eşliğinde merkez Aziziye İlçesi'nin Ilıca Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehit Uzman Onbaşı Arda'nın tabutu başında toplanan yakınları ağıtlar yaktı. Yaklaşık 10 dakika kadar burada kalan şehidin şehidin cenazesi, ardından yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ömer Nasuhi Bilmen Camisi'ne götürüldü.

İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün burada kıldırdığı cenaze namazına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Ongay, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, AK Parti ve MHP'nin milletvekili adayları ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Musalla taşına konulan şehit oğlunun tabutuna büyük oğlu Yavuz ile birlikte sarılan 4 çocuk babası Lütfü Arda, gözyaşlarını tutmadı. Zalimlere karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulunan baba Lütfü Arda, "Rabbim kimseye böyle bir acı göstermesin. Allah için bu zalimlere karşı hep birlik ve beraberlik içinde olalım. Dışta ve içte bizi yıkmak isteyenlere karşı müslümanlar bir olalım. Kuzum, aslanım benim. Murat almadın hele düğünün olacaktı. Yavrum benim seni Allah'a emanet ediyorum. Allahım seni şehitler mertebesine yükseltsin. Yavrum zalimlerin tuzağına düştün. Halbuki senin için ne hayaller kurmuştum. Düğün yapacaktık ama olmadı" dedi.

3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, cenaze töreninde şehidin ağabeyi Yavuz ve küçük kardeşi Muhammet'e sarılarak yanından ayırmadı. Cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlar alınarak top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan Yunus Arda'nın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Ilıca İlçesi'ndeki şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Aziziye Ilıca Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
title