Haberler

Erzurum - Şampiyon Kadın Çiftçilere Para Ödülü

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarafından Bu Yıl 7'ncisi Düzenlenen 'kadın Çiftçiler Yarışıyor'un Bölge Finalinde Birinci Olan Erzurumlu Kadınlar, 1500 Liralık Ödül Çekini Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş'ın Elinden Aldı.

TARIM ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'un bölge finalinde birinci olan Erzurumlu kadınlar, 1500 liralık ödül çekini Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş'ın elinden aldı.

Türkiye genelinde düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'un bölge finali Erzurum'da yapıldı. MEB Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu'ndaki yarışmaya Erzurum, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Kars ve Muş illerinde gelen ikişer kişiden oluşan kadın yarışmacılar katıldı. Büyük çekişme içinde geçen yarışmada illerden gelen kadınlara 15 soru yöneltildi. Yarışmada Erzurumlu 22 yaşındaki Semiha Taşçı ile 25 yaşındaki Derya Dağ birinci olurken, 1500 liralık ödül çekini Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş'tan aldı. Yarışmada ikinci olan Muş ekibine 1000 TL, üçüncü olan Iğdır ekibine ise 750 TL ödül verildi. Doğu Anadolu birincisi olan Erzurumlu çiftçiler Semiha Taş ile Derya Dağ, önümüzdeki günlerde Kırşehir'de düzenenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

İllerden gelen tüm yarışmacılara çeyrek altın hediye edilirken, yarışmaya Artvin'den katılan Elif Kamaş fönlü saçları ve makyajı ile dikkat çekti. Yarışmayı Vali Yardımcısı Nafize Yüceldi Aktaş, Tarım il Müdürü Mustafa Altun ve bölge illerden gelen tarım il müdürleri izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title