Haberler

Erzurum Sağlık Müdürü Daştan'dan Zatürre Açıklaması

Erzurum Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren 10 çocuktan birinde zatürre vakası bulunduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Ali Daştan, yaptığı açıklamada, gribal enfeksiyona bağlı üst solunum yolu rahatsızlığı görülen 10 çocuğun gece Erzurum'a getirildiğini, daha önce öldüğü belirtilen bebeklerin ölüm nedenine ilişkin henüz kesin bir şey söyleyemeyeceklerini ifade etti.

Gribal enfeksiyona bağlı rahatsızlık nedeniyle zatürreden şüphelendiklerini anlatan Daştan, şöyle konuştu: "Zaten öldüğü belirtilen önceki 3 çocuk ile ilgili herhangi bir sağlık kurumuna bilgi verilmemiş. Dün bir çocuğun daha ölmesi üzerine olaydan haberdar edildik. Köy yolu kapanmıştı, köy hizmetleri ekipleriyle birlikte köye giden sağlık ekibimiz dün gece saat 20:45 sıralarında hastalara ulaştı. Yapılan kontroller sonrasında çocuklar gece Tekman Sağlık Ocağı'na ardından sabaha karşı Erzurum Numune, sonrasında çocuk hastanesi, ileri tetkik için de Aziziye Araştırma Hastanesi'ne gönderildi."

(AA-İRT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title