Haberler

Erzurum: Narman'da Yerel Yönetimler

- Erzurum'un Narman İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, Düzenlenen Bayramlaşma Töreninde İlçeyi Erzurum'a Bağlayan Karayolunun Yeni Bir Güzergahtan Yapılması İçin İmza Kampanyası Başlattı.

- Erzurum'un Narman İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, düzenlenen bayramlaşma töreninde ilçeyi Erzurum'a bağlayan karayolunun yeni bir güzergahtan yapılması için imza kampanyası başlattı.

İlçedeki bir kahvehanenin önünde düzenlenen bayramlaşma töreninde Narman'ın sorunlarından biri olan Karapınar yolu için imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyasına ilk imzayı Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen attı. Açılan imza kampanyası Başkan İşleyen ile tokalaşmak için gelenleri de şaşırttı. Başkanla bayramlaşan vatandaşlar, sonra da imza atarak başlatılan kampanyaya destek verdiler.

Başkan İşleyen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada” Narman, 30 bin nüfuslu bir ilçe olup Erzurum'a 96 kilometre mesafededir. Ulaşım araçlarının ilçeden ayrılmasından sonra 18. kilometresinde bulunan Kireçli Dağı geçidi, özellikle kış aylarında geçit vermediği gibi önemli ölçüde de trafik kazaları ve trafik riskleri arz ederek akaryakıt, araç tekerleği, geçidin zor oluşundan kaynaklanan patinaj, araç hararet yükselmeleri vb zorluklardan doğan giderler milli ekonomiye büyük ölçüde zarar vermektedir. " dedi. Başkan İşleyen, yeni yapılması istenen güzergahla ilgili de şu bilgileri verdi: "İlçeden ayrıldıktan sonra 18. km bulunan Demirdağ Köyü solundan Karapınar Köyü güzergahını takip ederek Tortum İlçesi üzerinden Erzurum-Artvin yoluna bağlantı yapılması halinde 24 kilometre yol kısalacaktır. Bu güzergahtan ulaşım 2400 rakımlı Kireçli Dağ'a göre çok daha kolay olacaktır. Alternatif olarak sunulan yolun Ardahan, Göle, Şenkaya ,Olur, Oltu, Narman İl ve İlçeleri ve bağlı belde köylerini ulaşım anlamında rahatlatacağı gibi Narman-Erzurum arasında zaman olarak da 30 dk daha erken ulaşım sağlanacaktır. Alternatif yolun mesafesi ise 13 kilometre olmaktadır. Biz de benim Başkalığım doğrultusunda böyle bir kampanya düzenledik. 5 bin imza topladık, bu imzaları gereken mercilere ileteceğiz, yolumuz yapılana kadar bu tür kampanyalar düzenleyecez”.

(PD-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title