Haberler

Erzurum-Meclis Üyelerinin İmzaları Kriminal Laboratuarında İncelendi

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum İl Genel Meclisi'nde Görevli 58 Üyenin, Toplantılara Çoğu Zaman Katılmadan, Farklı İmzalar Atılarak Katılmış Gibi Gösterilip Ücret Aldıklarını Öne Sürdü. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan Gelen Müfettişlerin Yoklama Listesindeki İmzalar ile Üyelerin Gerçek İmzalarının Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'nda İnceletmesi Sonucu Ortaya Çıktığını Belirten Kan Kaya, "il Genel Meclisi Üyeleri Katılmadıkları Oturumlardan Toplam 107 Bin Tl Almış" Dedi.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum İl Genel Meclisi'nde görevli 58 üyenin, toplantılara çoğu zaman katılmadan, farklı imzalar atılarak katılmış gibi gösterilip ücret aldıklarını öne sürdü. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan gelen müfettişlerin yoklama listesindeki imzalar ile üyelerin gerçek imzalarının Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'nda inceletmesi sonucu ortaya çıktığını belirten kan Kaya, "İl Genel Meclisi üyeleri katılmadıkları oturumlardan toplam 107 bin TL almış" dedi.

Kaya, aralarında partisinden 3 üyenin de bulunduğu 58 il genel meclisi üyesinin 107 bin 516 lira haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğrattıklarını söyledi. Kaya, 2005- 2008 yılları arasında İl Genel Meclisi'nde görevli 58 üye toplantılara çoğu zaman katılmadığı halde katılım listesine atılan imzalarla katılmış gibi gösterildiğini belirtirken, İl Genel Meclisi üyelerinin katılmadıkları toplantılar nedeniyle toplam 107 bin 516 lira aldıklarının İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Müfettişleri tarafından tespit edildiğini bildirdi. İl Genel Meclisi üyeleriyle ilgili 8 Mart'ta başlatılan soruşturmanın devam ettiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Erzurum meclis ayıbı ile yüz yüze bulunmakta. Maalesef aralarında partimizden 3 üyenin de bulunduğu 58 il genel meclisi üyesi haksız yere katılmadıkları toplantılardan para almışlardır. Asli görevleri Erzurum'a hizmet etmek olan 58 il genel meclisi üyesi, yüzlerce toplantıya katılmadığı halde bu toplantılara sanki katılmış gibi gözükerek devletten toplam 107 bin 516 lira ücret almıştır. Teftiş Kurulu'nun başlattığı soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Eğer haksız yere partili 3 üyemiz katılmadıkları oturumlardan para almışsa, bunlar hakkında gereken disiplin cezasını uygulayacağız."

Bu skandal olayın MHP'li il genel meclis üyesinin şikayeti üzerine gün yüzünü çıktığını anlatan MHP İl Başkanı Zekai Kaya, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verdiği üyeler arasında ilginç isimlerin göze çarptığını belirtti. Kaya, "Bunlardan birisi artık hayatta olmayan ve sayın Başbakanın Erzurum'a geldiğinde bizzat evine kadar giderek ziyaret ettiği Mahmut Kişioğlu'dur. Katılmadığı 79 oturum karşılığında 5 bin 131 TL aldığı öne sürülen rahmetli Kişioğlu'ndan parayı iade etmesi istenirse şayet o parayı kim ödeyecektir. Listedeki bir başka dikkat çeken isim Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Erzurum'daki en inandığı ve güvendiği kişi olarak bilinen Cafer Burucu'dur. Katılmadığı 31 toplantı karşılık 5 bin 570 TL aldığı belirten Cafer Burucu'nun bu dönemdeki durumuna bakmakta yarar var. Diğer isim de aynı zamanda hukuk adamı olan, o dönemin il genel meclis başkanı Fakirullah Temir'dir. Geçen aylarda hepimizin yüzünü kızartan bir ayıp yaşanmıştı bu şehirde. İl Genel Meclisimizin özelliklme AK Parti'li bayan başkanının yaşadığı ve yaşattığı skandal ile sarsılan Erzurum bugün yine bir meclis ayıbı ile yüz yüze bulunmaktadır."

Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir o dönemde bulunmadığını, devam eden bir soruşturma bulunduğunu, hepsinin kendilerince haklı cevapları olduğunu belirterek şöyle dedi:

"En çok parayı aldığı iddia edilen rahmetli Mahmut Kişioğlu görme engelliydi. Deftere imza atması zor olduğu için arkadaşlar onun yerine imza atıyormuş. Kişioğlu bugüne kadar birkaç dışında katılmadığı toplantı yoktur. İmza sirküleri ile ilgili ileride araştırma olabileceğini düşünmeyen meclis üyeleri toplantıda olan arkadaşlarının yerine de imza atıyormuş. Kimiside imza yerine paraf atıyormuş. Arkadaşlar savunmalarını yapmışlar. Bu imza olayından dolayı şimdiki toplantılara katılan herkes kendisine ait olan yere imzasını atıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title