Haberler

Erzurum: İşkur'dan İşsizlere Meslek Edindirme Kursu

- Türkiye İş Kurumu'nca Düzenlenen Kurslarla Vasıfsız Konumdaki İşçiler Meslek Sahibi Yapılıyor.

- Türkiye İş Kurumu'nca düzenlenen kurslarla vasıfsız konumdaki işçiler meslek sahibi yapılıyor.

Erzurum'da Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü'nde açılan 40 gün süreli “Elektrik ve Oksijen-Oksigaz Argon Kaynakçılığı ile Doğalgaz Tesisatçılığı İşçiliği” kurslarına katılan 14 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Şahin’in de katıldığı sertifika töreninde konuşan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fikret Umudum, “Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü ile Atatürk Endüstri Meslek Lisesi arasında yapılan protokolle, istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişiler ile bir meslek sahibi olup mesleğinde ilerlemek isteyen veya meslek değiştirmek isteyen kişilerin; girişimci, üretken, endüstri ve hizmet alanlarının gereksinimine uygun meslek elemanı olarak yetiştirilmesi, istihdam için gerekli bilgi ve beceri, tutum ve davranış kazandırılması, mevcut bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilerek ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda uluslararası standartlarda eğitilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yöneticileri ile bir görüşme yapan Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de, belgelerini alan kursiyerlere, istemeleri halinde SRAP Projesi kapsamında kendi işlerini kurmaları için uzun vadeli ve düşük faizli kredi kullandırabilecekleri müjdesini verdi.

(DD-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title