Haberler

Erzurum Furkan'ı Kadavra Köpeği 'Pelte' ile Arama Kurtarma Köpeği 'Gurbet' Aradı

Furkan'ı kadavra köpeği 'Pelte' ile arama kurtarma köpeği 'Gurbet' aradıERZURUM'un Karaçoban İlçesine bağlı Budaklı Mahallesi'nde 17 Nisan'da kaybolan Furkan Yiğit'i (4) arama çalışmaları devam ediyor.

Furkan'ı kadavra köpeği 'Pelte' ile arama kurtarma köpeği 'Gurbet' aradı

ERZURUM'un Karaçoban İlçesine bağlı Budaklı Mahallesi'nde 17 Nisan'da kaybolan Furkan Yiğit'i (4) arama çalışmaları devam ediyor. Kadavra köpeği 'Pelte' ile arama kurtarma köpeği 'Gurbet'in katıldığı çalışmalarda Furkan'ın izine rastlanamadı. Furkan'ın annesi Gülperi Yiğit, "Allah rızası için çocuğumu getirsinler, yüreğim parçalanıyor" diye ağladı.

Karaçoban'a 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Budaklı Mahallesi'nde yaşayan Gülperi- Fehim Yiğit çiftinin, 3 çocuğundan en küçüğü olan Furkan, Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında kayboldu. 17 Nisan günü kaybolan Furkan'ı yaklaşık 100 jandarma, 40 komando, 20 köy korucusu ile 22 AFAD personeli arama çalışmalarını sürdürüyor. Bugünkü aramalara jandarmanın olayları aydınlatmakta kullandığı kadavra köpeği 'Pelte' ile arama kurtarma köpeği 'Gurbet' de katıldı. Yaklaşık 30 kilometrelik arazide gün boyu süren çalışmalarda Furkan'ın izine rastlanmadı.

OĞLUMU GETİRSİNLER, YÜREĞİM PARÇALANIYOR

Budaklı Köyünde oğlunden gelecek bir haber bekleyen anne Gülperi Yiğit, gazetecilere açıklamada bulundu. Oğlu kaybolduğunda 6 yaşındakı oğlu Ferhat'ın fizik tedavisi için Erzurum'da hastanede bulunduğunu söyleyen Gülperi Yiğit, oğlunun kaybolmasından sonra kayınbiraderininin kendisini eve getirdiğini anlattı. Gülperi Yiğit, "4 yaşındaki çocuk kime ne zarar vermiş olabilir ki. Yüreğim parçalandı, dayanamıyorum. Furkan gitti, biri kız iki çocuğum kaldı. Allah rızası için çocuğumu bana geri getirsinler. Çocuğumun tedavisi var ona bakamıyorum. Furkan'ı getirsinler çocuğumu doktora götüreceğim" diye ağladı.

JANDARMADAKİ SORGULARI SÜRÜYOR

Bu arada olayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Furkan'ın babası Fehim, engelli amcası Yusuf, dedesi Eset ile babaannesi Hatmi Sultan Yiğit'in Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kasten öldürme' suçu şüphesine istinaden 21 Nisan günü gözaltına alınan Yiğit ailesinin 4 ferdinin jandarmadaki sorguları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaçoban Erzurum Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title