Haberler

Erzurum: Fısu Genel Sekreteri Campana, Erzurum İzlenimlerini Değerlendirdi

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (Fısu) Genel Sekreteri Roch Campana, Değerlendirme Komisyonu Olarak 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na (Unıversıade) Talip Olan Erzurum'da 3 Günlük Gezi ve İncelemelerinin Son Derece Verimli Geçtiğini Söyledi.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Genel Sekreteri Roch Campana, değerlendirme komisyonu olarak 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na (UNIVERSIADE) talip olan Erzurum'da 3 günlük gezi ve incelemelerinin son derece verimli geçtiğini söyledi.

FISU Genel Sekreteri Roch Campana, komisyon üyeleri Roberto Outeirino, Picter Tilstra, Kairis Ulp, FISU direktörlerinden Kemal Tamer ile birlikte Polat Renaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Palandöken Kayak Merkezi ve Erzurum izlenimlerini aktardı. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın da katıldığı toplantıda 3 günlük yoğun bir inceleme programı gerçekleştirdiklerini belirten FISU Genel Sekreteri Roch Campana, "Proje alanlarını gezdik. Projeyle ilgili olarak bazı tavsiyelerimiz oldu. Buranın ardından diğer aday olan Slovenya'nın Maribor Kenti'ne geçeceğiz. Aynı değerlendirme ekibi orada da inceleme yapacak. Kesin karar, 16 Ocak'ta açıklanacak. Geçen süre içerisinde yapılan çalışmaları yerinde gördük ve çok mutlu olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

FISU Genel Sekreteri Roch Campana, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türkiye'ye karşı herhangi bir önyargı içerisinde olmadıklarını söyleyen Campana, buna haklarının da olmayacağını kaydetti. Türkiye'yle ilgili hiç bir endişe taşımadıklarını ve 2005 yılında İzmir'de yaz oyunlarıyla çok önemli bir iş başarıldığının gösterildiğini söyleyen FISU Genel Sekreteri Roch Campana; yetkililere spor salonları, ulaşım ve konaklama konusunda tavsiyelerde bulunduklarını söyledi.

2011 için İzmir'in herşeye rağmen iyi bir referans olduğunu anlatan FISU Genel Sekreteri Roch Campana, değerlendirme komisyonu olarak hazırlayacakları raporu yönetim kuruluna sunacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Celalettin Güvenç ise 2011'in kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Bu projeyle ülkemize, bölgemize ve ilimize turizm anlamında yeni açılımlar kazandıracağımıza, üniversite sporlarına katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Önemli bir gelişim sağladık. 2 yıldır 24 saat belediye başkanımızla, rektörümüzle bu proje için çalışıyoruz. Hükümetimiz, bu konuda bize çok açık bir destek sağlamıştır. Kesin karar, 16 Ocak 2007'de açıklanacak. Bu tarihe kadar çalışmalarımıza aynı yoğunlukta devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title