Haberler

Erzurum: Erzurum'da Yerel Yönetimler

- Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Cumhuriyeti Kuran Milli Mücadele Ruhunun Yıllar Boyunca Olduğu Gibi Bugün de Milletimizin Her Bir Ferdinin, İlham Kaynağı Olduğunu Söyledi.

- Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Cumhuriyeti kuran milli mücadele ruhunun yıllar boyunca olduğu gibi bugün de milletimizin her bir ferdinin, ilham kaynağı olduğunu söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Yaylalı, Türk milletinin, Cumhuriyeti büyük bedeller ödeyerek kazandığını belirttiği mesajında şu görüşlere yer verdi; "Türk milletinin en kıymetli varlığı olan Cumhuriyet'in, 83. yılına ulaşmış olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, yüce milletimizin insanlık tarihinde eşi benzeri olmayan ve zaferle taçlandırılan şanlı Kurtuluş Savaşı’nın kanları bedeliyle kurulmuştur. Cumhuriyetimizin temelinde bağımsızlık sevdalısı bir milletin yüce idealleri vardır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in günümüzde ulaştığı göz kamaştırıcı başarılar, tıpkı ulusal Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, birçok ülke için esin kaynağı olma niteliğindedir. Cumhuriyetimiz, bu başarısını, Ulu Önderimiz Atatürk'ün çağdaş ve ileriyi gören vizyonuna borçludur. Bu vizyonun ürünü olan 83 yıllık Cumhuriyet tarihi, ulusal birlik ve bütünlük içerisinde istikbalde neler yapabileceğimizi kanıtlayan başarılarla doludur. Kurtuluş Savaşı'nın külleri üzerinde kurulan Cumhuriyetimiz, eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan tarım ve sanayiye her alanda büyük mesafeler kat etmiştir. Erzurum Kongresi ile milli mücadele meşalesi tutuşturulmuş ve Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu nedenle Erzurum Cumhuriyeti kuran şehir olarak anılmakta ve tarihe ismini altın harflerle kazımaktadır."

(AT-AT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title