Haberler

Erzurum: Erzurum'da Yerel Yönetimler

- Erzurum Büyükşehir ve Alt Kademe Belediye Başkanları, Yarın İdrak Edeceğimiz Kadir Gecesi Dolayısıyla Birer Kutlama Mesajı Yayınladılar.

- Erzurum Büyükşehir ve alt kademe belediye başkanları, yarın idrak edeceğimiz Kadir Gecesi dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yayınladığı mesajda, "Bu mübarek gecede yapılacak dualar, ülkemiz, milletimiz ve tüm inananlar için bir rahmet sağanağı olarak yankı bulacaktır.” dedi.

Kadir Gecesi`nin kainata anlam kazandıran gece olduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin kardeşlik bağlarını daha da derinleştireceğine inandığını belirtti.

Huzur ve huşu içerisinde geçirilen Ramazan günlerinin, Kadir Gecesi'nin rahmet ve bereketi ile birlikte doruğa çıkacağını vurgulayan Başkan Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Allah tarafından sevgili Peygamberimize oku emriyle vahyedilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret etmeliyiz. Vatandaşlarımızın, maddi ve manevi sayısız güzellikleri tadacakları Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, gecenin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.''

.BAŞKAN BİRDAL, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİN HAKİM OLMASINI İSTEDİ

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, yayınladığı mesajında Kadir Gecesi'nin sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diledi.

Birdal’ın, ''Kadir Gecesi'' dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle; "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Allah'ın insanlığa son mesajı olan kutsal kitabımızın inmeye başladığı Kadir Gecesi, dinimizce en faziletli ve kutsal sayılan gecedir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için de bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım. Ebeveynlerimizi ziyaret ederek dualarını almaya çalışalım."

BAŞKAN YAYLALI, HUZUR DİLEDİ

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, ise hayır ve bereket mevsimi, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın da sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Yaylalı, mesajında şunları belirtti; "Kur'an-ı Kerim, herkese en doğru yolu gösteren ilahi bir ışıktır. Onun değeri, içeriği ve anlamı her zaman tazeliğini korumaktadır. Zira, insanlara dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamayı hedefleyen ve manevi varlığımızı karartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üstün ahlaki değerlere yönelten Kur’an’dır. O’nun getirdiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalmasını Cenab-ı Allah’tan dileyelim. Bu mübarek gecenin acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, akan gözyaşlarının dinmesi, savaşların sona erip, sevgi, barış ve hoşgörünün gelmesi için dua edelim. Başta kimsesizler olmak üzere, yakın akrabalarımızı, anne-babalarımızı ziyaret ederek onların dualarını alalım. Aramızdaki kırgınlıklara ve dargınlıklara bu mübarek gecede son verelim."

BAŞKAN ATINÇ "KENDİMİZLE HESAPLAŞMALIYIZ"

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç ise, Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bun aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine kavuşuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimiz sorgulamalı, kendimizle hesaplaşmalı, iyi ve güzel davranışları artırmayı, kötü davranışlardan uzaklaşarak kalbimizdeki manevi kirleri temizlemeye çalışmalıyız. " dedi.

BAŞKAN ŞAHİN , AF VE BAĞIŞLAMA DİLEDİ

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin de Kadir Gecesi'nin yüce kitabımız Kur'an'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu belirterek, şunları kaydetti; "Kadir Gecesi son ilahi kitap Kur'an'la insanlığı buluşturan bir başlangıçtır. O Kur'an ki, hesabı tutulamayan bir hazine, herkese en doğru yolu gösteren daimi bir ışıktır. O'nun taşıdığı değer ve içerdiği anlamlar, koyduğu evrensel ilkeler tazeliğini ve canlılığını her zaman korur. Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir Gecesi de, geçici hevesler ve sonu gelmez emeller peşinde bir koşuşturma içerisinde geçen hayatımızda bize bir soluklanma, durup düşünme, iç dünyamıza dönüp geçmişimizin bir muhasebesini yapma fırsatı sunar. Biz de bunun kıymetini bilir, Yüce Allah'tan af ve bağışlanma dileriz."

(AT-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title