Haberler

Erzurum: Erzurum'da Üniversite Ve Yurt-kur Kayıtları Başladı

Erzurum'da üniversite ve yurtlara kayıtlar bugün başladı. Kayıtların ilk gününde, banka ve kayıt büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.

Erzurum'da üniversite ve yurtlara kayıtlar bugün başladı. Kayıtların ilk gününde, banka ve kayıt büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi ve bağlı fakültelerde bugün başlayan kayıt işlemleri, 15 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bu süre içinde her fakülte için farklı kayıt tarihleri belirlendiğinden, adayların ÖSS yerleştirme sonuç belgelerinde belirtilen tarihte kazandıkları fakülteye başvurmaları gerekiyor. Üniversite adayları, ellerine ÖSS yerleştirme sonuç belgeleri ulaşmamış olsa da kazandıkları üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecek. Belirlenen süre içinde kayıt yaptırmayan adaylar ise haklarını kaybedecek.

Üniversite kayıt işlemleri için istenen belgeler ise şöyle:

"ÖSYS sonuç belgesi, adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, aday 0.8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alan-kol veya bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse hangi okul ve alan-kol-bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah belgesi, 1984 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi, 12 adet fotoğraf (fotoğraflar son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olacak), katkı payının ödendiğini gösteren belge, kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler."

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim programlarını kazanan adaylar ise, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvuracak.

Öte yandan, Yurt-Kur'a kayıtlar da bugün başladı. Öğrencilerden, kayıt sırasında müracaat bilgi formundaki istenecek belgeler dışında öğrenci durum belgesi, aile durum belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği), 12 adet vesikalık fotoğraf (kız öğrencilerin fotoğraflarının güneş gözlüksüz, düzgün kıyafetli, başı açık, erkek öğrencilerin güneş gözlüksüz ve sakalsız olması gerekiyor), savcılık belgesi veya adli sicil raporu, ikametgah belgesi ve 18 yaşını doldurmamış olanlar için veli izin belgesi gerekiyor.

Yurt-Kur'da boş kalan yatak sayısına göre hazırlanacak birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları, 20-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bundan sonraki her pazartesi günü sırasıyla yedek listedeki öğrencilere 5'er gün kayıt süresi tanınacak. Yedek listeler ilgili yurt ve bölge müdürlüklerinden takip edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title