Haberler

Erzurum: Erzurum'da "Egsoz Emisyon Kirliliği" Konulu Toplantı

- Erzurum'da Egzoz Emisyon Kirliliği ile İlgili Otomobilciler ve Şoförler Cemiyeti, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Dernek Başkanlığı, Kamu Kuruluşları ve Üniversitelerin Konuyla İlgili Yetkilileriyle Bir Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı. Toplantı Sonrası Açıklama Yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman Erzurum'un Özellikle Kış Aylarında En Önemli Çevre Sorununun Hava Kirliliği Olduğunu, Ancak Son Yıllarda Alınan Kararlı Tedbirler ve Doğalgazın Kullanılmasıyla Birlikte Sorunun Çözümü Adına Ciddi Mesafelerin Alındığını Kaydetti.

- Erzurum'da Egzoz Emisyon Kirliliği ile ilgili Otomobilciler ve Şoförler Cemiyeti, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Dernek Başkanlığı, kamu kuruluşları ve üniversitelerin konuyla ilgili yetkilileriyle bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman Erzurum’un özellikle kış aylarında en önemli çevre sorununun hava kirliliği olduğunu, ancak son yıllarda alınan kararlı tedbirler ve doğalgazın kullanılmasıyla birlikte sorunun çözümü adına ciddi mesafelerin alındığını kaydetti.

İl Çevre Orman Müdürü Muammer Toraman "Kirliliğin sebepleri araştırıldığında; ısınmadan kaynaklanan yakıtlar ve egzoz kirliliği ilk sıradaki sebeplerdendir. Bu sorunun çözümü sürecinde, torbalı kömüre geçiş ve ithalatçı firmalara satış izin belgesi verilmesi gibi süreçler ve alınan numunelerde sonuçlar itibariyle kömürde kalite yakalanmış ve hızlı bir şekilde de doğalgaz kullanımı artışıyla birlikte mesafe alınmış, egzoz kirliliğinde ise sorun devam etmektedir. Egzoz Emisyonları hava kirliliği ile beraber bileşiminde bulunan gazlar; kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltmakta, doku, kemik ve sinir sistemlerine zarar vermekte, zehirleyici etkisiyle sağlığımızı tehdit etmektedir. Sayılan bu olumsuzluklarla beraber yeni Çevre Kanununun getirmiş olduğu, Emisyon Ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 500 YTL ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine bin YTL idari para cezası da bu kanunun önemini ortaya koymaktadır. Toplantıyla birlikte hedefimiz; kış aylarına ulaşmadan egzoz emisyon sorununu hallederek, bu kış sezonunda bir önceki yıldan daha iyi bir havayı ve yaşanabilir ortamları toplumumuzun hizmetine sunmaktır" dedi.

(DD-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title