Haberler

Erzurum: Erzurum'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin 83. Yıldönümü Erzurum'da Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı. Hava Sıcaklığının Sıfır Dereceye Kadar Düştüğü Erzurum'da, Geçit Töreni İçin Bekletilen Öğrenciler Soğuk Karşısında Zor Anlar Yaşadılar.

Cumhuriyetin 83. yıldönümü Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, geçit töreni için bekletilen öğrenciler soğuk karşısında zor anlar yaşadılar.

Saatlerin gece yarısında bir saat geri alınmasına rağmen erkenden tören alanına gelen öğrenciler, soğuk ve rüzgarlı hava karşısında, kazak ve montlar giyerek, avuçlarını ovuşturarak ısınmaya çalıştılar.

Hastaneler Caddesi'nde düzenlenen ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan etkinliklerde daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı.

Törende konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, "Cumhuriyet Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden birisi olmuştur. Bu mücadele, toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir." dedi.

Törende daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü karate sporcuları tarafından bir gösteri yapıldı. Protokol önünde gösteri yapan sporcular daha sonra göğüslerinden çıkardıklarını Türk Bayraklarını yöneticilere verdiler.

Soğuk ve zaman zaman yağışlı havaya rağmen halkın yoğun ilgi gösterdiği törende Jet uçaklarının yaptığı gösteri adeta nefes kesti.

Erzurum'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılan geçit töreni ile son buldu. Geçit töreni sırasında alana yerleştirilen sis bombaları öğrencilere ve izleyicilere zor anlar yaşattı. Öte yandan şeref tribünü önüne yerleştirilen çiçekler de vatandaşlar tarafından kapışıldı.

Kutlamalar kapsamında ayrıca akşam havai fişek gösterisi yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title