Haberler

Erzurum: Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'den "Kale Çalışmaları" Açıklaması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında devam eden Erzurum Kalesi etrafındaki söküm çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini belirterek, çalışma sonrasında tarihi bir varlığın gün yüzüne çıkacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kale etrafında 2 yıl önce başlatılan çalışmalarda toplam 24 ev ve işyeri söküldüğünü ifade eden Başkan Küçükler, kalenin tamamen ortaya çıkarılmasının amaçlandığı çalışmada 3 evin kamulaştırılmasının tamamlanmaya çalışıldığını söyledi. Kale etrafındaki çalışmaların 2 ay içerisinde tamamlanmaya çalışıldığını söyleyen Küçükler, şöyle devam etti:

"Yaptığımız çalışmalarda şehri çevreleyen dış kale surlarını gün yüzüne çıkardık. Bu bölgede yapılan çalışmalarda toplam 24 ev ve işyerinin kamulaştırılması yapıldı. Şu an kamulaştırma çalışması yapacağımız 3 ev kaldı. Buradaki çalışmamız 1-2 ay içerisinde tamamlanacak ve büyük bir tarihi varlığımız gün yüzüne çıkmış olacak. Erzurum Kalesi, bulunduğu tepenin üzerinde bir iç kale ile bunu çevreleyen dış kaleden meydana gelmiştir. Bugün iç kale sağlam kalmış olmasına rağmen, şehri çevreleyen dış kale surlarından hiç bir eser kalmamıştır. Surların 4 kapı ile dışa açıldıkları, bugün yerlerinde bulunmayan bu kapıların Tebriz Kapı, Erzincan Kapı, Gürcü Kapı ve Harput Kapısı adlarını taşıdıkları bilinmektedir. Günümüze ulaşan iç kalenin duvar kalınlıkları 2-2.5 metre arasında değişmekte olup, halen 8 burcu ayakta durmaktadır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title