Haberler

Erzurum - Dha'Ya Çevre Ödülü

'çocuklar Toprak Dede'yi Çok Sevdi'

'ÇOCUKLAR TOPRAK DEDE'Yİ ÇOK SEVDİ'

Türkiye Erezyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 'Toprak ve Su' konulu bir konferans verdi.

Karaca, üniversite öğrencisi, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta halkı silahsızlanmaya davet etti. Kendisini dinleyenlere su ve toprak konusunda bilgiler aktaran TEMA'nın Onursal Başkan Hayrettin Karaca, "Dünya sorunlar yumağı haline gelmiş. Küresel ekonomi diye bir canavar almış başını gidiyor. Bu da doğal yaşamı bitiriyor. Dünyada sadece küresel ekonomi değil aynı zamanda büyük bir silahlanma var. Bizler silahlanmaya karşı olan insanlar, aslında tüketim toplumunun birer parçası olduğumuz için dolaylı olarak silahlanmaya katkı sağlıyoruz. En büyük endişem dinim ve kültürümün elden gidiyor olması. Hepimiz vatan toprakları için çalışmalıyız. Onları korumalıyız. Bunun için neden yurt dışından bilim adamı getirelim ki bizim çok değerli bilim adamlarımız var. Onlara fırsatlar versek çok iyi işler başaracaklardır. Sadece bilim adamları değil gönüllü insanlarda çok iyi işler yapabilir. Bunun en güzel örneği Karadeniz de iki kişinin bir köyde ki tarımsal verimliliği artırmasını ve meraları korumalarıdır. Dünyayı daha iyi bir hale getirmek için öncü olmalıyız. Yaşamak istiyorsanız sizi yaşatanları yaşatacaksınız" dedi.

Konferansın ardından doğaya hizmet ve çevreye duyarlılığı nedeniyle Doğan Haber Ajansı'na (DHA) bir plaket verdi. Karaca, TEMA'nın çevre ödülünü Doğan Haber Ajansı Doğu Anadolu Bölge temsilcisi Kadir Sabuncuoğlu'na takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title