Haberler

Erzurum'daki Kobi'lere Kredi Desteği

Erzurum'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "KOBİ Destek Kredisi" başvurularının başladığı bildirildi.

Erzurum'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "KOBİ Destek Kredisi" başvurularının başladığı bildirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) ve oda üyelerinin finansman sorunlarının giderilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ETSO tarafından bankalara kaynak aktarılarak düşük faizli kredi fonu oluşturulduğu ifade edildi.

KOBİ ve üyelerin kullanımına sunulacak olan düşük faizli krediler için birçok banka ile protokol imzalandığı aktarılan açıklamada, kredinin yüzde 85'inin hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti kapsamında olacağı, firmalara 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık 1,85 faiz ile kullandırılacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, reel sektörün kur ve faiz baskısı altında önünü görmenin yanı sıra üretim ve istihdama olan katkısını da sürdürmeye çalıştığına dikkat çekti.

Ülkenin son dönemde ekonomik anlamda ciddi bir sınav verdiğini ifade eden Yücelik, şunları kaydetti:

"Ekonominin bel kemiği KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve üyelerimizin bu anlamda yaşadığı sıkıntıların çözümüne katkıda bulunmak adına bir kez daha 'KOBİ Destek Nefes Kredisi' uygulaması hayata geçirildi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bütçemizin el verdiği ölçüde bu kredi için kaynak aktardık. Bu yıl nisan ayında da yine bütçemizden kaynak ayırıp üyelerimizin nefes kredisi kullanmaları için fon oluşturmuş ve finansman sıkıntılarını gidermelerine yardımcı olmuştuk. İnşallah reel sektörün sıkıntılarının çözümü için her zaman taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title