Haberler

Erzurum'daki "Kan Davası" Kavgası

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kan davalı iki aile arasında sandık başında çıkan ve İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da aralarında bulunduğu iki kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 4 kişi tutuklandı.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla Kopal Mahallesi İlköğretim Okulunda oy kullanma alanında "silahlı kasten öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "silahla kasten yaralama" eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olay günü ve sonrasında gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Ekipler tarafından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sevk edildikleri Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verdi.

İfadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Hınıs Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan M.Ö. "Kan gütme saikiyle insan öldürme", Y.D, Ş.D. ve M.D. ise "Kan gütme saikiyle insan öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Karaçoban ilçesinde, 24 Haziran Pazar günü iki aile arasında sandık başında çıkan silahlı kavgada İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da aralarında bulunduğu iki kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Soruşturmayı yürüten Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın, 5 yıl önce Karayazı ilçesinde iki aileden bir kadın ile bir erkeğin öldürülmesiyle başlayan "kan davası" yüzünden meydana geldiğini, illiyet bağının bulunmadığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Karaçoban Hınıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title