Haberler

Erzurum: Dadaşkent Doğalgaza Kavuşuyor

Erzurum'un Dadaşkent Beldesi'ne önümüzdeki kış sezonunda doğalgaz verileceği bildirildi.

Erzurum'un Dadaşkent Beldesi'ne önümüzdeki kış sezonunda doğalgaz verileceği bildirildi.

Dadaşkent Belediyesi yetkilileri, Palen şirketi ile yapılan anlaşma gereği önümüzdeki kış sezonunda Dadaşkent'e gaz verileceğini belirtti. Kuzey Çevre Yolu'ndan beldeye gelecek doğalgazın üniversite arazisinden geçeceğini belirten yetkililer, "Üniversite arazisinin kullanımı konusunda yaşadığımız sorunları aştık. Artık belde halkımızın doğalgazla buluşması için hiçbir engel kalmadı. Gecikmeyle de olsa halkımızı doğalgazla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her türlü sorunumuzun çözülmesi konusunda bizlere yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Palen Doğalgaz Erzurum Sorumlusu Zafer Bülent Engin ise, Kuzey Çevre Yolu'ndan beldeye kadar 9 kilometrelik çelik hat ve belde içinde de 53 kilometre hat döşeyeceklerini belirterek, "Bu yaz sezonunda Dadaşkent'e yaklaşık 3.5 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Sezonda 2 bin abone hedefliyoruz. Beldeye 2 istasyon kurarak, Eylül ayı içerisinde Dadaşkent'te doğalgaz meşalesini yakacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title