Haberler

Erzurum'da Yakılmış Kedi Bedeni Bulundu

Güncelleme:

Erzurum'da kiralık iş yeri ararken yakılarak öldürülmüş kedi bulan bir vatandaş, "İçimiz parçalandı. Bu vahşeti yapanlar bulunmalı ve cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

Bir inşaat firmasında Genel Koordinatör olan Seda Eğilmez, kiralık işyeri ararken atıl durumdakı binada yakılarak öldürülmüş kedi buldu. Bunun "Vahşet' olduğunu söyleyen hayvanseverler, caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini söyledi.

"İÇİMİZ PARÇALANDI"

Olay merkez Aziziye ilçesinin sınırları içerisindeki Organize ve Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Bir inşaat firmasında Genel Koordinatör olan Seda Eğilmez, kiralık işyeri ararken atıl durumdaki binada yakılarak öldürülmüş kedi buldu. Eğilmez, "Kiralık bir yer arıyorduk. İş yerlerine bakarken harabe şeklinde bir yer gördük. İçerisine baktığımız ot ve hayvan pisliği vardı. Bir tanede kedinin yakılarak öldürüldüğünü gördük. İçimiz parçalandı. Binada herhangi bir yangın çıkmamış. Bu kedi burada vahşice yakılarak öldürülmüş. İnsanlığımızdan utanır olduk. Yazıklar olsun bunu yapanlara. Emniyet güçlerinin buna acilen müdahale etmesi gerekiyor. Bu vahşeti yapanlar bulunmalı ve cezalandırılmalıdır. Ayrıca, okullarda çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak dersler verilmeli. Hatta okullarda kedi, köpek ve kuş gibi hayvanlar beslenmeli" diye konuştu.

HAYVANSEVERLER UYARMIŞTI

Erzurum Hayvanseverler Topluluğu da, 11 Kasım'da sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan yasa taslağıyla ilgili basın açıklaması yapmış, taslağın hayvan katliamına yol açacağını iddia etmişti. Hayvanseverler, bürokratların hazırladığı yasayı ise kabul etmediklerini duyurmuştu.

"CEZA KAPSAMINA ALINMALI"

Erzurum Hayvanseverler Topluluğu üyeleri üzerlerindeki siyah giysileri ve engelli bir kediyle basın açıklaması yapan topluluk adına konuşan Atatürk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Güner, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sunulan taslağın hayvanların sürgünü, katliamı ve esareti ile sonuçlanacağını ileri sürdü. Umut ismini verdiği ama kedisi ile yaptıkları basın açıklamasında 'Can veririz, can vermeyiz' diyen Tuğçe Güner, mahalle sakinleri olarak ifade ettiği sokak hayvanlarının son yıllarda korkunç bir zulme maruz kaldıklarını bildirdi. Vicdanlı insanlar olarak bu zulmün engellenmesi için 'Hayvana karşı şiddet, tecavüz suçtur' diyerek işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını istediklerini vurgulayan Güner şunları söyledi:

"HAPİS CEZASI VERİLMELİ"

"Faillere en az 2 yıl 1 aydan başlamak üzere ertelemesiz hapis cezası verilmesi, hayvanlara vahşet uygulayan belediye görevlilerinin de ceza kapsamına alınması bakanlığın belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisinin olması talebimiz ise ortadadır. Bu toplumsal talebi karşılamak yerine Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı sokak hayvanlarının katline neden olacak yasayı asla kabul etmiyoruz."

Erzurum'da İnsanlığımızı Sorgulatan Görüntü, Yakılmış Kedi Bedeni Bulundu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

HAYVANLARI SEVEN YAGMUR:

HAYRULLAH KARDEŞİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN İYİ İNSAN BİR YAVRU VE CANI KURTARDIĞIN İÇİN. AMERİKADADA BİR AİLE HİÇ KÖPEKLERİ SEVMİYORLARMIŞ BİR GÜN 1 YAŞINDAKİ BEBEKLERİ EVLERİNİN ÖNÜNDE SUYA DÜŞMÜŞ ANNE PANİKDEYKEN SOKAKDA BİR KÖPEK ATLADIĞI GİBİ BEBEĞİ KURTARMIŞ BOĞULMAKTAN HAYVAN SAHİPSİZMİŞ VE O AİLE ONU EVİNE ALMIŞ VE BESLEMİŞ. DEMEKKİ HAYVANLARI SEVİP KOLLALAMAMIZ LAZIM . BİZİM İYİLİGİMŞZE SADIK YARATIKLARIN ÇOK İHTİYACI VAR ZARAR VERENLER SATEN KÖTÜ İNSANLARDIR . MERHAMET YOKTUR

11
0
yanıtYanıtla
kerem:

yazık arkadaşlar kıyamet yakındır

10
0
yanıtYanıtla
HAYVANLARI SEVEN YAGMUR:

MÜLAYİM KARDEŞİM ERZURUMDA KEDİLERİ SEVMEDİKLERİNİ YAZMIŞSINIZ ÇOCUKLARIN YAVRU KEDİYİ ÖLDÜRDÜKLERİNİDE BUNLAR HEP AİLELERİN ÇOCUKLARINA KÖTÜ ÖRNEK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR ÇOK YAZIK HAYVANLARA BU CANİLİGİ YAPAN İNSANLAR MÜSLUMANIM DİYE ORTALIKDA GEZMESİNLER ÇÜNKÜ İYİ BİR MÜSLÜMAN VE İYİ BİR İNSAN KORUMASIZ BÜTÜN HAYVANLARA ZARAR VERMEZ AMA MALESEF VERİYORLAR ALLAHDAN KORKULARI OLMAYANLARDIR HAYVAN DÜŞMANLARI ARTIK İNSAFA GELİN. VE ALLAHDAN KORKUN ARTIK EĞER KURKUYORSANIZ???????

10
0
yanıtYanıtla
koko:

yaw he he

0
8
yanıtYanıtla
HAYVANLARI SEVEN YAGMUR:

BU SADİSLİGİ YAPAN VEYA YAPANLARIN BEN İNSAN OLDUKLARINA İNANMIYORUM AMA HAYVANDA OLAMAZLAR ÇÜNKÜ HAYVANLARDABİLE MERHAMET VARDIR. HAYVANLARA YAPILAN KÖTÜLÜKLER CEZASIZ KALMASIN ARTIK ONLARINDA HAYATLARININ BİR DEĞERİ OLSUN. NEDEN HERKES SESSİZ KALIYOR NE KADAR ÇOK YORUM YAPILIRSA OKADAR SESİMİZ DUYULUR. YETER ARTIK YA BU YORUMUMU AGLIYARAK YAZIYORUM YAVRUM KEDİ SANA BUNUNU YAPANLAR CEZASIZ KALMASIN TEK DİLEĞİM BUDUR.

7
0
yanıtYanıtla
Esra A.:

Erzurum br tuhaf oldu. Siz ki dadaşsınız, Nene Hatun gibi yüce bir insan sizin memleketlinizdir. Kendinize gelin artık. İnsanı da hayvanı da sizin diğer illlere oranla daha çok sevmeniz gerekir. Hiç yakıştıramadım, çok üzgünüm ve şaşkınım.

4
0
yanıtYanıtla
AHEEEY:

ONLAR KADAR BOZUK Bİ TOPLUMMU VAR

yanıt0
yanıt0
yildiz:

Isanlarin bu kadar zalim olmasi savunmasiz butun canlilara anlayamiyorum bir lokma yiyeck bir gab su vermedigi gibi neden bu vahseti yapar hay van lari sevmiyen insanlarida sevmez medyada yansira lar birde yansamiyanlar var en kisa zamanda yekililerimizin cay Dirici agir ceza lar ci kartmasini istiyoruz

3
0
yanıtYanıtla
Evo20:

Hayvanlara neden eziyet ederler anlamıyorum, bunu yapanlar insan olamaz inşallah bunu yapanda yanar!

3
0
yanıtYanıtla
......:

Pis sadist

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title