Haberler

Erzurum'da Uyuşturucu Operasyonu

Erzurum'da sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonda, 16 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Erzurum'da sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonda, 16 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5 aydır sürdürdükleri teknik ve fiziki takibin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde kent merkezinde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 3 ayrı çeteye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, çete liderleri olduğu öğrenilen Ö.A, M.K. ve F.K. ile A.D, H.U, M.İ, Ö.G, A.G, S.H.S, M.K, M.F.Ş, E.D, A.A, F.D, E.E. ve F.B. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda, 7 kilo 490 gram esrar, 126 adet uyuşturucu hap, 3 gram bonzai, 11 adet fişek halinde satışa hazır esrar, uyuşturucu madde paketlenmesinde kullanılan çok sayıda ağzı kilitli poşet ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 zanlı, "İştirak halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, satmak ve kullanmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Öte yandan, operasyonla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Çevre illerden temin etmiş oldukları uyuşturucu maddeleri Erzurum ilimizde sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya süren Bingöl-Karlıova nüfusuna kayıtlı Ö.A., Bingöl-Merkez nüfusuna kayıtlı F.K. ve Erzurum-Pasinler nüfusuna kayıtlı M.K., isimli şahısların ilimizde 3 ayrı uyuşturucu şebekesine öncülük yaptıkları, ayrıca içici konumunda bulunan şahıslara ve üniversite öğrencisi olan şahıslara para karşılığında uyuşturucu esrar ve sentetik exctasy hap satarak haksız kazanç elde ettikleri, uyuşturucu madde ticareti sırasında kendi içlerinde birlikte fakat diğer gruplardan bağımsız hareket ettikleri, 3 ayrı şebekenin uyuşturucu maddeyi temin sırasında birlikte hareket ederek Bingöl ilinde bulunan Ö.G., A.G., S.H.S. ve M.K., isimli şahıslardan uyuşturucu maddeyi satın aldıkları, gerçekleştirilen uyuşturucu sokak satıcılığında 3 ayrı şebekede faaliyet gösteren A.D., H.U., U.Ç., M.İ., A.A., M.A., M.F.Ş., K.Ö., E.D., A.A., K.V., F.D, E.E, U.K, ve F.B, isimli şahıslar oldukları tespit edilmiştir. Planlı soruşturma kapsamında Bingöl ve Erzurum ilimizde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek uyuşturucu organizasyonunda yer alan şüpheliler olan Ö.A, F.K, M.K, A.D, H.U, M.İ, Ö.G, A.G, S.H.S, M.K, M.F.Ş, E.D, A.A, F.D, E.E, F.B isimli toplam 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Planlı operasyon sürecinde uyuşturucu madde satış ile nakillerden ve ayrıca eş zamanlı operasyonda yapılan aramalar sonucunda; toplam 7 kilo 490 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi, 126 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hap, 3 gram gelen uyuşturucu bonzai maddesi, 11 adet fişek halinde satışa hazır vaziyette esrar maddesi, uyuşturucu madde paketlenmesinde kullanılan çok sayıda ağzı kilitli poşet ele geçirilmiştir. Planlı operasyon sonucunda gözaltında bulunan 16 şüpheli hakkında 'İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Nakletmek, Satmak ve Kullanmak' suçundan adli işlem neticesi bugün adli mercilere sevk edilmişlerdir." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title