Haberler

Erzurum'da Üşüten Eylem

Erzurum'da Soğuk Hava Altında Eylem Sendikacılar, Geceleri Eksi 33 Derece Soğuk Havanın Yaşanmasına Rağmen Erzurum'da Okulların Tatil Edilmemesine Tepki Gösterdi.

Erzurum'da soğuk hava altında eylem sendikacılar, geceleri eksi 33 derece soğuk havanın yaşanmasına rağmen Erzurum'da okulların tatil edilmemesine tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen tarafından yurt genelinde başlatılan "İşe Geç Gelme Eylemi'nin" Erzurum'da aşırı soğuk hava nedeniyle yapılmaması kararı alındı. Sağlık-Sen Erzurum İl Temsilcisi Atilla Soylu, Erzurum Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, memur maaşına yapılan zammı ve Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto etmek amacıyla yurt genelinde işe geç gelme eylemi başlatıldığını, ancak bu eylemi Erzurum'da soğuk hava nedeniyle gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Çalışanların önemli bir kısmının köylerden

geldiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:"Sabah işe gelirken dolmuş bekleyen arkadaşlarımız zaten soğuk havada mağdur oluyor. Eylemin de işyerleri önünde bir süre bekleyerek yapılması planlanmıştı. Ama Erzurum'da hava sıcaklığı eksi 30 dereceye kadar düştü. Bu hava arkadaşlarımızın mağdur olmaması için söz konusu eylemi Erzurum'da yapmama kararı aldık. Şimdilik sadece ilgilileri uyarmakla yetineceğiz. Ama uyarılarımız dikkate alınmazsa daha büyük eylemleri gerçekleştirebiliriz."

Valilik önünde basın açıklaması sırasında katılımcılar, oldukça üşürken, okulların tatil edilmemesine tepki gösterdiler.

Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, hava sıcaklığının sıfırın altında 33 dereceye kadar düşmesine rağmen okullarda eğitime ara verilmediğini belirterek, soğuk havada okula giden birçok ilköğretim öğrencisinin hasta olduğunu ileri sürdü. Harmandar, Sivas'ta dün hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düşmesi nedeniyle okulların tatil edildiğini hatırlattı. Erzurum'da ise hava sıcaklığının sıfırın altında 33 dereceye kadar düştüğüne dikkati çeken Harmandar, şöyle konuştu:

"Sivas'ta soğuk hava nedeniyle okular tatil edilirken, neden bizim ilimizde okullarda eğitime ara verilmiyor? Bizim çocuklarımız Filistin çocukları mı? Memur kesimin çocukları okula yaya gidip geliyor. Eksi 30 derecede okula giden birçok ilköğretim öğrencisi hasta oldu. Çocuklarımızı tedavi ettirecek gücümüz de yok. En azından aşırı soğuk havalar etkisini kaybedene kadar ilköğretim okullarında eğitime ara verilmesini istiyoruz."

(AA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title