Haberler

Erzurum'da Nisan Karı Etkili Oluyor

Erzurum'da Nisan Ayında Etkili Olan Kar Yağışı, Özellikle Yüksek Kesimlere Kara Kışı Geri Getirdi.

Erzurum'da Nisan ayında etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlere kara kışı geri getirdi.

Bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı şehir merkezinde de etkili olmaya başladı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum-Bayburt karayolunun Kop Dağı mevkiinde araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, sis nedeniyle görüş mesafesi yaklaşık 5 metreye düştü. Yağış altında bazı vatandaşlar yürüyerek karın tadını çıkarırlarken, seyyar esnaf ise soğuk havada satış yapamadıklarını belirtti. Saatlerce kar yağışı altında üşüyen pazar esnafı çay içip, ateş yakarak ısındı.

Bu arada Erzurum İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayan kar ve karla karışık yağmur sağanağının cuma gününe kadar aralıklarla Erzurum ve ilçelerinde etkili olması bekleniyor. Yağışların gündüz saatlerinde karla karışık yağmur akşam saatlerinde ise kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Rüzgarın batı-güneybatılı yönlerden orta kuvvette esmesi ve sıcaklıkların da hafta sonuna kadar mevsim normallerinin altında olması bekleniyor. Etkili yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

(AA-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title