Haberler

Erzurum'da Kurulması Planlanan 'Lojistik Köy'

Kars'ta MHP ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, Lojistik Köyün Erzurum'a Yapılacak Olmasını Protesto Ederek Meclis Toplantısını Terk Ettiler

Kars'ta MHP ve CHP belediye meclis üyeleri, lojistik köyün Erzurum'a yapılacak olmasını protesto ederek meclis toplantısını terk ettiler.

MHP belediye meclis üyeleri adına basın açıklaması yapan Adnan Karataş, 'Biz kesinlikle siyasi bir kaygı taşımadan, Karsımızın gelişmesi ve Kars halkının soysal kültürel ve ekonomik gelişmişliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için böyle girişim başlattık' dedi.

Erzurum'da kurulma aşamasında olan lojistik köy projesinin, Kars'ta kurulması için Kars halkı olarak tepkisiz kalamayacaklarını belirten Karataş, şunları kaydetti:

'Yapılması gereken ne varsa bizler yapmaya hazırız. Siyasi iktidarın temsilcisi olan il milletvekilleri, il, ilçe başkan ve yöneticileri ve siz sayın başkan ile meclis üyeleri bu olumsuzluğun vebalı ve günahı sizlerin olacaktır. Kars halkının sizden beklediği tepkiyi koyun. Eğer sizler ilimize bu projeyi kazandırırsanız, Kars halkı size minnet duyacaktır. Yok eğer acziyet gösterip veya siyasi geleceğinizi düşünerek sessiz kalıp tepki koymazsanız, bu milletin vebalı sizlerden sorulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis üyeleri olarak, siyasi iktidarın almış olduğu ve Kars halkına reva gördüğü bu kararını kınıyor, bir günlük meclis toplantısına katılmayarak protesto ediyoruz.'

CHP belediye meclis üyesi Ali Kemal Özkıran da, 'CHP olarak parti çapında bir imza kampanyası düzenleyerek, lojistik köyün Erzurum'a kurulmasını protesto etmiştik. Partimizin almış olduğu karara uyarak MHP meclis üyelerine destek vererek meclisi terk ettik' dedi.

- BELEDİYE BAŞKANI BOZKUŞ-

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, milletvekilleri ve il teşkilatının konuyu Başbakanlığa ilettiklerini söyledi.

Lojistik destek binalarının 1997 yılından beri Erzurum'da var olduğunu belirten Bozkuş, 'Türkiye'nin 12 noktasında bu binalar var. Erzurum'da sadece genişletilme oluyor. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesiyle, söz konusu lojistik depoları aynı proje kapsamında değerlendirmek doğru değil. İkisi farklı projeler. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesi kapsamında böyle bir şey yoktur' şeklinde konuştu.

Meclis oturumu kapanmak üzere olduğu sırada meclis üyelerinin tepkilerini gösterdiğine dikkati çeken Bozkuş, şöyle devam etti: 'Bu doğal olan bir tepkidir. Uluslararası 500 milyon liralık bir proje hayata geçiriliyor. Biz deveyi bırakmışız ufak bir noktayla uğraşıyoruz. O proje kapsamında lojistik destek binaları da buraya yapılacak, depoları da buraya yapılacak. Kars-Iğdır-İran demiryolu da yapılacak, Kars-Trabzon demiryolu da buraya yapılacak ve Kars bölge olacak. Burada kesinlikle gümrük olması lazım ve olacak. Kars'ı geçip Erzurum'a yapılan bir şey yoktur. Erzurum'da mevcut olan depolar genişletiliyor. Başka hiçbir şey yok. Kars'ın yürürlükte olan mevcut projesinin içinden bir takım şeyler alıp Erzurum'a koymamışlar. Kars'ın projesi çerçevesi içerisinde devam etmekte. Altını çizerek söylüyorum ki lojistik destek binaları buraya yapılacak.' (ED-AKS-ÜNS) - KARS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title