Haberler

Erzurum'da kurban pazarının bir tonluk boğaları

Güncelleme:

Erzurum'da kurban pazarının bir tonluk boğaları

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle yavaş yavaş canlanan Erzurum Hayvan Pazarı'nda ağırlıkları bir tonu geçen boğalar dikkat çekiyor. Fiyatları 20 ile 27 bin lira arasında değişen boğalardan Doğubey 25 bin liraya alıcı bulurken, İmparator ve isimleri Paşa olan 3 boğa alıcısını bekliyor. Erzurum- Erzincan karayolunun 20'nci kilometresindeki hayvan pazarında geçtiğimiz hafta başlayan satışlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Büyükbaş hayvanların satışa sunulduğu pazarın gözdeleri bir ton ile bin 250 tona ulaşan ağırlıklarıyla İmparator, Doğubey ve isimleri Paşa olan 3 boğa oldu. Yaklaşık bir ton canlı kilogram ağırlığındaki Doğubey'i 21 bin liraya sattığını belirten Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki hayvan pazarının en büyük kurbanlığı olan İmparator'a ise 27 bin 500 lira ücret belirlediğini söyledi. Hayvan pazarına Hınıs'tan kurbanlık getiren Mahmut Çardak, bir ton 80 kilogram olan Paşa'nın fiyatının ise 25 bin lira olduğunu açıkladı.

Paşa ismini verdikleri iki kurbanlıktan birinin bir ton 200 kilo diğerinin ise bir ton 150 kilogram olduğunu belirten Harun Polat, fiyatlarının 26 ile 27 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. Kurbanlıkların alıcısı olduğunu ancak satış için beklediklerini ifade eden Polat, Kurban Bayramı'na iki gün kala piyasanın daha da canlanmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Erzincan Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title