Haberler

Erzurum'da Kart Postalları Aratmayan Manzara

Erzurum'da Yoğun Kar Yağışı ve Tipinin Durmasının Ardından Bugün Kart Postalları Hatırlatan Görüntüler Ortaya Çıktı, Kara Saplanan Otomobiller Vatandaşların İmece Usulü Çalışmasıyla Kurtarıldı.

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipinin durmasının ardından bugün kart postalları hatırlatan görüntüler ortaya çıktı, kara saplanan otomobiller vatandaşların imece usulü çalışmasıyla kurtarıldı.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli tipi, bugün Erzurum'da yerine güneşli bir havaya bıraktı. Güneşli havayla birlikte ortaya kardan kartpostallık görüntüler çıktı. Karla kaplanan çam ağaçları, oteller ve buz sarkıtları fotoğrafçıların ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı turistler bol bol manzara fotoğrafı çekti.

Öte yandan, kar ve tipinin durmasının ardından park halinde bırakılan ve daha sonra tipinin bastırması nedeniyle kara gömülen otomobiller bugün vatandaşların el birliğiyle çalışması sonucu saplandıkları yerden çıkarılabildi. Zincir takılan otomobiller, onlarca insan itilerek hareket ettirildi.

Ayrıca önceki gün yağan kar ve şiddetli tipi nedeniyle Erzurum'da 724, Erzincan'da 442, Kars'ta 340, Ağrı'da 338, Muş'ta 300, Ardahan'da 140, Iğdır'da 102 köyü halen ulaşıma kapalı bulunuyor. Kar kalınlıkları da Erzincan ve Kars'ta 40, Ağrı ve Erzurum'da 38, Ardahan'da 37, Iğdır'da 4 santim olarak ölçüldü. Kar kalınlığı Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Sarıkamış'ta 100 santime ulaştı.

(AA-İRT-ÖK-YY)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title