Haberler

Erzurum'da İlkyardım Eğitimleri

Güncelleme:

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğinin yıl boyunca 436 kursiyere eğitim verdiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği elemanlarının, sağlık ve diğer sektörlerde çalışan personellere yönelik, "İlkyardım Becerileri Eğitimleri"nin devam ettiğini belirtti.

Temel Yaşam Modülü, Travma ve Resüsitasyon Kursu, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği, Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği ve Ambulans Sürüş Teknikleri'nden oluşan 5 modül eğitiminden, 2014 yılında 436 kursiyerin sertifika aldığı kaydeden Vançelik, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Acil vakalara yönelik müdahalenin bilinçli olarak yapılabilmesi, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartıdır. Geçen hafta aralarında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden üç öğretim üyesinin de bulunduğu 27 kursiyere eğitim verildi. 112 Acil Komuta Merkezi Eğitim Salonu'nda düzenlenen Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği (İLYAD) kursuna, il merkezi ile Hınıs, Horasan, Köprüköy, Pasinler, Aşkale ilçelerinde görev yapan personeller ve Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri katıldı." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Serhat Vançelik Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title