Haberler

Erzurum'da iftar öncesi uzayan kuyruklar

Güncelleme:

ERZURUM'da vatandaşlar, ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı kıyma, yumurtalı pide ve tel kadayıf için kuyruğa girerek sıra bekliyor.

ERZURUM'da vatandaşlar, ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı kıyma, yumurtalı pide ve tel kadayıf için kuyruğa girerek sıra bekliyor.

Kentte ramazan ayı boyunca ayran aşı çorbası, pastırmalı ve yumurtalı kıyma ve kadayıf dolması vatandaşlar tarafından çokça tüketiliyor. Öğleden sonra iftar hazırlığına başlayan vatandaşlar, kasaplar, pide fırınları ve kadayıfçıların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Et Ve Süt Kurumu satış mağazası önünde kıyma kuyruğunda bekleyen Yavuz Budak, "Ramazan geldi malum sıkıntılardan dolayı alışverişi yeni yapabildik. Eskiden Ramazan gelmeden 10 gün önce hazırlıklarımızı yapardık. Buradan kıymayı aldıktan sonra pide ve kadayıfı almaya gideceğim. Ramazanı da böyle atlatacağız. Uzun bir kuyruk var. Aslında bu kuyruk yokluğun değil, ucuzluğun göstergesi. Her yerde bol miktarda et var ama burası ucuz olduğu için bekliyoruz" dedi.

Sosyal mesafeye uyarak kadayıf kuyruğunda bekleyen vatandaşlardan Ferit Karadan ise, "Ramazan'ın tadı tuzu kadayıfla çıkıyor. Ekmek ve tel kadayıf alıyoruz. İçine ceviz içi alıyoruz. Ben doğduğumdan beri Erzurum'dayım, 67 senedir kadayıfsız iftar sofrası görmedim" diye konuştu.

Damak tadına göre yumurtalı, susamlı ve sade pideleri müşteriye yetiştiremeye çalıştıklarını söyleyen fırın işletmecisi Özkan Polatlı, "Ramazanın ilk günleri insanlar sofrasına sıcak pide götürmek istiyor. İftarın olmazsa olmazıdır. Herkesin özel isteği olduğu için biz de yetişmeye çalışıyoruz. Yoğunluk çok fazla olduğu için polis ekipleri sürekli kontrol ederek ikazlarda bulunuyor. Bu ramazanı da böyle geçireceğiz" diye konuştu.

Erzurum'da vatandaşların kuyruk beklediği bir başka nokta ise Erzurum- Kars karayolu üzerindeki Paşapınar'ı mevkisi. Burada vatandaşlar, bidonlara su doldurup, araçlarla evlerine taşıyor. Su sırası bekleyen vatandaşlardan Gürler Akyüz, "Paşapınar'ın suyu çok meşhurdur. Suyun temiz ve berrak olması bizi sevindiriyor. Herkes buradan doldurup eve götürüyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Et ve Süt Kurumu Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title