Haberler

Erzurum'da 87 Aday Yarışacak

22 Temmuz'da Yapılacak Olan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Erzurum'da 87 Aday Yarışacak.

22 Temmuz'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Erzurum'da 87 aday yarışacak.

Erzurum Seçim Kurulu'nun ilan ettiği aday listelerine göre, Erzurum'da Aydınlık Türkiye Partisi(ATP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Saadet Partisi, İşçi Partisi(İP), Cumhuriyet Halk Partisi , Halkın Yükselişi Partisi, Genç Parti, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi'nden 7'şer olmak üzere 77 ve 10 bağımsız adayla birlikte toplam 87 aday için oy kullanılacak.

ADAYLARIN TAHSİL DURUMU

Adaylarının tamamı yüksek öğrenim mezunu olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, dikkat çekerken, Halkın Yükselişi ve Demokrat Parti'nin 4'er adayı yüksek tahsilli. Tüm partiler ve bağımsızların adaylarından 42'si yüksek öğrenim, 37'si orta öğrenim ve 8'i ise ilkokul mezunu olarak seçim kuruluna beyan verdi. AK Parti ve MHP'de orta ve ilk öğrenim mezunu aday bulunmazken, CHP, SP, İP, TKP ve bağımsızların yüksek öğrenim mezunu sayısı ise 3'er aday. En çok orta öğrenim mezunu aday, 6 sayısı ile Genç Parti'de yer aldı GP'yi 5 adayla bağımsızlar, 4'er adayla SP ve CHP izledi. İlkokul mezunu adayı bulunmayan partiler ise şöyle: SP,CHP,HYP,GP,DP,MHP, AK Parti oldu.

ADAYLARIN MESLEK DURUMU

Parti ve bağımsız adayların içerisinde 13 esnaf, 8 emekli, 8 işçi, 7 avukat, 7 öğretim üyesi, 5 işadamı, 5 serbest meslek, 4 eğitimci, 3 mühendis, 3 doktor, 2 kamu görevlisi, 2 ticaretçi, 2 muhasebeci ve mali müşavir, 1 şoför , 1 elektrik teknisyeni, 1 nakliyeci, 1 işletmeci, 1 vali,1 yönetici, 1 astsubay, 1 pazarlamacı, 1 metalurji, 1 ihracat-ithalatçı, 1 iktisatçı, 1 fizikçi, 1 sanat yönetmeni, 1 çiftçi bulunuyor. 4 aday da kendini gazeteci olarak beyan etti. En çok emekli 4 aday ile Genç Parti'de bulunurken, en çok esnaf 4 adayla Aydınlık Türkiye Partisi'nde, en çok işçi ise 3 işçiyle İşçi Partisi'nde yer aldı.

(İRT-İRT-Y)

11.06.2007 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title