Haberler

Erzurum'da 22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri...

22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen “İnsan ve Su” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenlendi.

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle geleneksel hale getirdiği “İnsan ve Su” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasını bu yıl da düzenledi. Yarışma sonuçları Büyükşehir Belediyesi Meclisi salonunda düzenlenen törenle açıklandı. Törende dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ESKİ Genel Müdürü Vahit Kılınboz, belediye çalışanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM

ESKİ Genel Müdürü Vahit Kılınboz, bireylerin temel ihtiyacı olma, başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme ve ulusların devamlılığı açısından suyun hayatsal bir kaynak olduğunu belirterek, ülkelerin sosyal ve ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmesinin temiz ve yeterli su kaynaklarına bağlı olduğunu söyledi. Kılınboz, “Bu yüzden, sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde geliştirilmelidir. Erzurum'da içme suyu ihtiyacı kısmen membalardan, yüzde 94'lük kısmı da derin kuyulardan sağlanmaktadır. Buda çok önemli miktarda enerji giderine sebep olmaktadır. Ürettiğimiz su, şehrimizin bütün bölgelerinde 24 saat akacak düzeyde değildir. Ayrıca bazı su kuyularımızda nitrat oranlarındaki artış olumsuzluklardan bir diğeridir. Ancak, içme suyu isale hattı, arıtma tesisi, ana beslenme hatları ve su depolama projesi tamamlandığında Palandöken'in billur suyu Erzurum'a ulaşacak. Böylece, halkımız daha sağlıklı ve kaliteli bir su kullanma imkanı elde edecek.” dedi.

KÜRESEL ISINMA AÇISINDAN ÖNEMLİ

ESKİ Genel Müdürü Vahit Kılınboz, suyun önemi hakkında bilgi verirken, son yıllarda gündemde olan küresel ısınma konusunda da suyun ne derece önemli olduğunu belirtti. Suyun önemine binaen dünyanın her köşesinde değişik etkinlikler düzenlendiğini vurgulayan Kılınboz, “Dünya'da 1,2 milyar insanın güvenli su kaynaklarına ulaşamadığı ve az gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan hastalıkların yüzde 10'un yetersiz yada sağlıksız su kaynaklarından kaynaklandığı acı bir gerçektir. Küresel ısınma, tatlı su kaynaklarının üzerinde olumsuz etki yapmıştır. Bizlerde ESKİ olarak suyun önemini halkımıza daha iyi anlatmak için, “İnsan ve Su” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenliyoruz. Sağlıklı bir gelecek için suyun önemini herkes benimsemeli.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ise, 22 Mart Dünya Su Günü'nün, diğer önemli günlerden daha önemli olduğunu söyledi. Gelecekte su yüzünden devletlerin birbirleriyle savaşacağını belirten Tavlaşoğlu, “Su, canlılar için vazgeçilmez doğal kaynaktır. Yapay olarak üretilmesi mümkün değildir. Diğer doğal kaynaklardan önemi daha fazladır. Ülkemiz, su kaynağı bakımından bin metreküpün altında bulunuyor. Yani kısıtlı su kaynaklarına sahibiz. Küresel ısınma ülkemiz açısından daha fazla önem arz etmektedir. Elimizden geldiği kadar suyumuzu kısıtlı kullanalım, çocuklarımıza suyun önemini anlatalım. Düzenlediğimiz yarışmada suyun öneminin benimsetilmesi açısından çok önemli.” ifadelerini kullandı.

ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İnsan ve Su” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren öğrenciler şöyle: “Kompozisyon; Özge Bingöl, Esra Oruç, Hülya Deniz. Şiir; Nur Aktepe, Canan Güler, Nesibe Küçük. Resim; Rüşen Hattatoğlu, Hayrunnisa Dursun, Onur Keser.”

(AA-İRT-Y)

22.03.2007 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title