Haberler

Erzurum: CHP Genel Başkanı Öymen Erzurum'da

Güneş Vakfı'nın Davetlisi Olarak Erzurum'a Gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin Dünyanın En Fazla Borcu Olan 5. Ülkesi Olduğunu Söyledi.

Güneş Vakfı'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin dünyanın en fazla borcu olan 5. ülkesi olduğunu söyledi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen "Türk Dış Politikası Değerlendirmeleri" konulu konferansa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Türkiye'nin 1950'li yıllardan sonra kötü yönetilmesi sonucu dünyanın en fazla borcu bulunan 5. ülkesi durumuna getirildiğini belirterek, bunun sonucunda dış politikada zayıf bırakıldığını ve bundan dolayı teslimiyetçi bir dış politika ortaya konulduğunu savundu. Yanlış ekonomi politikaları sonucu ülkenin ciddi bir borç yükü altına sokulduğunu ve yapılan yatırımların büyük bir bölümünün de yeraltına gömüldüğünü anlatan Öymen, "Bu kadar borçlu bir ülkeye bunun siyasi bedelini ödetirler. Türkiye'yi ikinci sınıf bir ülke olarak görüyorlar. Sürekli baskı uyguluyorlar. Baskı zayıf devletlere karşı yapılır. Kıbrıs'ta dayatılan baskılar bunun sonucudur" diye konuştu.

Teslimiyetçi politikaların Türkiye'yi nereye götürdüğüne iyi bakmak gerektiğini söyleyen Öymen, son 20 yılda yaşanan terör olaylarının da bütün bunların bir sonucu olduğunu belirtti. Öymen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili sorulan bir soruya ise "CHP'de liderlik sorunu yoktur. CHP, Deniz Baykal'ın liderliğinde seçimlere girecek ve başarılı olacaktır. Ben de önümüzdeki yıl buraya iktidar partisinin mensubu olarak geleceğim. Başbakan da Deniz Baykal olacak" şeklinde konuştu.

Güneş Vakfı Genel Başkanı Doç. Dr. Alparslan Ceylan tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e ebru tablo hediye edildi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansı çok sayıda izleyici ilgiyle takip etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title