Haberler

Erzurum: Çevresel Etki Değerlendirme Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erzurum'da işletme sahiplerine yönelik ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Muammer Toraman, toplantıda yaptığı konuşmada günümüzün en önemli konusu haline gelen çevrenin ve doğal dengenin bozulmadan kullanma isteğinin, insanı çevreye karşı daha sorumlu davranmaya yönelttiğini söyledi. Toraman, "Çevre kirliliğinin oluştuktan sonra giderilmesi yerine, koruma kullanma dengesini sağlayarak kirliliğin oluşmasını baştan önlemek dünyada takip edilen en önemli yöntemdir. Bunu sağlayan en iyi enstrüman çevresel etki değerlendirmesidir" dedi.

Çevresel Etki Değerlendirme Şube Müdürü Zakir Sarsan ise "İl Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından, ÇED olumlu ve ÇED gerekli değildir kararı verilen ve ÇED Yönetmeliğine tabi olup da yükümlülüğünü yerine getirmeyen projelerin izleme ve kontrolleri yapılmaktadır. İzleme kontrol çalışmalarında Çevre Kanununda belirtilen cezai müeyyide uygulanmaması için taahhüt edilen tüm tedbir ve önlemler alınmalı ÇED olumlu veya ÇED gerekli değildir kararı alınmadan projeye başlanılmamalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title