Haberler

Erzurum: Başkan Küçükler'den Ahilik Haftası Kutlaması

- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ahilik Haftası Nedeniyle Yaptığı Açıklamada, "Ahilik, Türklerin Rönesansı" Dedi.

- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ahilik, Türklerin Rönesansı” dedi.

Kalkınmış birçok ülkede Ahilik prensiplerinin izlerinin görüldüğünü belirten Başkan Küçükler, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere, Ahilik, Anadolu'da, Balkanlarda ve Kırım'da yaşamış olan Türk Halkının sanat ve meslek alanında yetişmelerini, ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan bir kuruluşun adıdır. Ahilik, tüm bu değerleri kaynaştıran ve hayata geçirilmesini sağlayan bir yeniliktir. Kısaca Ahilik, Türklerin "Rönesans”ıdır. Büyük hedeflere yürümek ilkesine dayanan Ahilik, günlük yaşamın her yönünü düzenleyen, değişime ve gelişime açık ilkeler içermektedir. Bu yüzden, ülkemizi 21. yüzyıla taşıyacağına inandığımız esnaf, sanatkar, tüccar, sanayici ve girişimcilerimizin Ahilik kültürüne sahip olması gerektiğinin önemi çok büyüktür. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen, vatanperverliği, bayrağı, ezanı ve devleti mukaddes sayan, çoğulcu demokrasinin hakim olduğu bir teşkilatın adı olan Ahilik, gelişen dünya ya da bir modeldir. Bu görüş bir kehanet değildir. Bugün nasıl ki kalkınmış birçok ülkede Ahilik prensiplerinin izlerini görüyorsak, yarın da ilerlemiş toplumların yükselmesinde Ahilik ilkelerinin, önemli rol oynadığı görülecektir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; Ahlak ile sanatı bir ahenk içerisinde birleştiren Ahiliğin kurucusu Ahi Evran muhabbetiyle birbirimizi kucaklamalıyız."

(AT-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title