Haberler

Erzurum Afad, Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirdi

Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Çamlıalan Mahallesi'ndeki okulda eğitim gören çocuklar, geçtiğimiz yıl deprem ve yangın eğitimi için gelen Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğü'ne mektup yazarak, Erzurum'u gezmek istediklerini bildirdi. Öğrencilerin mektupları üzerine AFAD ekipleri, 183 kilometre mesafedeki mahalleye giderek 7 kız, 7 erkek öğrenciyi öğretmenleriyle birlikte Erzurum'a getirdi. Çocukları kurumda misafir eden AFAD, başta Palandöken Kayak Merkezi olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. İlk kez Erzurum'u gören çocuklar AFAD yöneticisi ve ekiplerine teşekkür etti.

Şenkaya İlçesine bağlı Çamlıalan Mahallesi'ndeki okulun öğrencileri, 2017 Eylül ayında bölgedeki ormanlık alanda çıkan yangınlar sonrası geçtiğimiz yıl Erzurum AFAD Müdürlüğü'ne yazı yazarak başta yangın olmak üzere afetler konusunda eğitim vermesini istedi. Erzurum'dan mahalleye giden ekipler, okulda öğrencilere yangın ve diğer doğal afetler konusunda bilgiler vererek tatbikat yaptı. AFAD'ın eğitimi ve tatbikatı için teşekkür mektubu yazan öğrenciler, Erzurum'u görmek istediklerini ifade etti.

Öğrencilerin talebi üzerine AFAD Müdürlüğü'ne ait minibüs Çamlıalan Mahallesi'ne giderek 7'si kız, 7'si erkek öğrenciyi Okul Müdürü Lokman Aydın ve İngilizce öğretmeni Fikriye Demirtaş ile Erzurum'a getirdi. AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı tarafından karşılanan öğrenciler, önce kurumu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Misafir öğrenciler daha sonra AFAD ekipleri tarafından Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Aziziye-Mecidiye Tabyaları, Nene Hatun'un mezarını ziyaret eden çocuklar, Palandöken Kayak Merkezini de gezdi. İlk kez Erzurum'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen öğrenciler, Hiç görmediğimiz yerleri gezip tanımak çok güzel dedi.

AFAD ile geçtiğimiz yıl Mart ayında tanıştıklarını belirten Okul Müdürü Lokman Aydın, 183 kilometre uzaklıktaki köyümüze gelerek bizim için tatbikat yapmışlardı. Biz de kendileriyle iletişimi koparmadık. Onlar da şimdi bizi ağırladılar. Hayatlarında hiç Erzurum'u görmemiş öğrencilerimiz kentimizin tarihi ve turistik yerlerini görmüş oldular dedi.

AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, iki gün boyunca misafir ettikleri öğrencilerin mutlu olduklarını söyledi. Karslı, bundan böyle en ücra köşedeki köylere ulaşmak için seferber olacaklarını ve çocukları sevindirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şenkaya Erzurum AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title