Haberler

Erzurum 1 Eylülde Arıtılmış Su İçecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı Büyük Bir Hızla Devam Ediyor. 30 Milyon Dolara Mal Olacak Tesisten 1 Eylül 2008 Tarihinden İtibaren Arıtılmış Su Abonelere Verilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan içme suyu arıtma tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 30 milyon dolara mal olacak tesisten 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren arıtılmış su abonelere verilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2004 yılında atılan, ancak çeşitli sebeplerle inşaatında aksamalar yaşanan içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor. Yıldızkent'in üst tarafında inşasına başlanan içme suyu arıtma tesisinde sona yaklaşıldı. Binaların inşaatının büyük bir bölümünün tamamlandığı arıtma tesisinde, önümüzdeki günlerde teknik cihazların montesine başlanacak.

Erzurum'a temiz içme suyu sağlayacak olan arıtma tesisinin inşaatını yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz verdikleri gibi 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle şehre temiz su vereceklerini kaydetti. Erzurum İçme Suyu Arıtma Tesisinin kentin 2025 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak kapasitede tasarlandığını kaydeden Başkan Küçükler, "Tesiste birinci kademe hedef yıl olan 2015 yılına kadar günde 172 bin 800 metreküp su arıtılarak şehir şebekesine verilecek. 2. Kademe hedef yılı olan 2025 yılında ise kapasite 230 bin metreküpe çıkacak." dedi.

Palandöken Barajı'ndan getirilen içme suyunun tesise alınarak, yapılacak işlemlerden sonra arıtılarak şehir şebekelerine verileceğini anlatan Başkan Küçükler, tesisin 30 milyon dolara mal olacağını belirtti.

İçme suyu arıtma tesisi inşaatını yapan firmanın yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tesisin söz verdikleri 1 Eylül tarihine yetiştirilmesini istedi.

ERZURUM KUYU SUYUNDAN KURTULACAK Erzurum'a verilen içme suyunun kuyulardan sağlandığını belirten Başkan Küçükler, bu uygulamanın faturasının hayli kabarık olduğunu ifade etti. Kuyulardan suyun alınıp şehir şebekesine verilmesinin aylık 1 trilyona yakın masrafa yol açtığını ifade eden Küçükler, arıtma tesisinin devreye girmesiyle bu konuda da önemli bir tasarruf imkanı yakalayacaklarını belirtti.

Erzurum'da Mayıs sonu ve Haziran ayının ilk günlerinde yaşanan yağışlar sebebiyle inşaat çalışmalarının istedikleri gibi gitmediğini anlatan firma yetkilileri, inşaatların tamamlanmasına az kaldığını bildirdiler. Tesiste yer alacak inşaatların bitmesinden sonra sıra cihazların montesine geleceğini kaydeden yetkililer, içme suyu arıtma tesisinin 1 Eylül'de kente temiz içme suyu verebileceğini belirttiler.

Arıtma Tesislerinde; Giriş Vana ve Debimetre Odası, Akım Kontrol ve By-pass Vana Odası, Havalandırıcı Giriş ve By-pass Vana Odası, Kaskad Havalandırıcı, Hızlı Karıştırma ve Flokülasyon Havuzları, Çamur Battaniyeli Durultucular, Hızlı Kum Filtreleri, Klor Temas Tankları, Arıtılmış Su Depoları, Temiz Yıkama Suyu Deposu, Kirli Yıkama Suyu Dengeleme Havuzu, Çamur Yoğunlaştırma Tankları, Çamur Susuzlaştırma Binası, Çamur Depolama Alanı, Kimya Binası, Kimyasal Depolama Alanı (Kimya Binası İçinde), Klor Binası, Trafo ve Jeneratör Binası, Isı Merkezi, İdare, Laboratuvar ve Atölye Binası, Loimanlar, Bekçi Binası Durultucu By-pass Vana Odası, Çamur Yoğunlaştırma Tankları Dağıtım Yapısı, Çıkış Odası, Nötralizasyon Tankı üniteleri yer alıyor.

(ST-ST-Y) 19.06.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title