Haberler

Erzincan Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Pamir:

Erzincan Tavuk Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Pamir, İl Genelinde 55 Adet Tavuk Üretim Tesisi Bulunduğunu Belirterek, Modern Şartlarda Üretim Yapılan Bu Yerlerin Hiçbir Şekilde Kuş Gribinden Etkilenmeyeceğini Söyledi.

Erzincan Tavuk Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Pamir, il genelinde 55 adet tavuk üretim tesisi bulunduğunu belirterek, modern şartlarda üretim yapılan bu yerlerin hiçbir şekilde kuş gribinden etkilenmeyeceğini söyledi.

Her türlü hijyenik şartlara uyularak tamamen kapalı sistem çalışan tavuk üretim çiftliklerinde son derece sağlıklı şartlarda üretim yapıldığını kaydeden Bekir Pamir, "Erzincan ve ilçelerinde birliğimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde, son günlerde yurdumuzun birkaç bölgesinde lokal olarak görülen kuş gribi vakası tavuk pazarını etkilemedi. Bu konuda artık tavuk eti tüketici daha bilinçli hale geldi. Geçen yıl yaşanan kuş gribi vakasında görsel ve yazılı bazı basın organları yanıltıcı, bilgisiz ve bilinçsizce yayın yaptı. Yapılan yanıltıcı ve maksatlı yayınlar neticesinde de maalesef bu sektör bazılarının çıkarı doğrultusunda krize itildi." diye konuştu.

Daha önce yaşanan kuş gribi vakaları nedeniyle tavuk tüketiminin bir anda sıfır noktasına düştüğünü ve marketlerde, lokantalarda ürünün elde kaldığını anlatan Bekir Pamir, "Üretim çiftliklerimiz üç dönem tam olarak boş kaldı. Daha sonra da yavaş yavaş doluluk oranına kavuştu. Yaşanan bu sıkıntılar sebebiyle bir çok üretici mağdur oldu. Ancak şu anda tüm çiftliklerimiz tam kapasite çalışıyor, talepte de gözle görülür bir artış yaşanıyor." dedi.

Kuş gribi tehlikesinin ancak il dışından gelen gerek canlı ve gerekse kontrolsüz olarak kesilip işlenmiş olarak tüketime sunulan tavuklarla başgöstereceğine dikkati çeken Bekir Pamir şunları söyledi; "Tarım İl Müdürlüğümüz ve Sağlık İl Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız çalışmalarla her türlü tedbiri aldık. Erzincan'da son derece sağlıklı şartlarda yetiştirilen ve günlük kesimi yapılan tavuğun tamamının şehrimizde tüketilmesinin yolu mutlaka bulunmalıdır. Erzincan üretimi, tüketim için yeterli kapasitede. Şimdilik belli merkezlerde tüketime sunulan ürünlerimizin tüm marketlerimizde bulundurulması ve tüketiciye kolaylıkla ulaşıtırılması gerekir."

(İS-İRT-Y)

19.02.2007 12:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title