Haberler

Erzincan Tanıtım Günleri" Feshane'de Başladı

"Erzincan Tanıtım Günleri", Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

"Erzincan Tanıtım Günleri", Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Erzincan Valiliği ile Erzincan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, belediyenin Mehter Takımı'nın konseri, Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle başladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, açılışta yaptığı konuşmada, Erzincanlıların selamını getirdiğini söyledi.

Yıllardır Anadolu'daki şehirlerin Feshane'de etkinlikler düzenlediğini dile getiren Kahraman, kendilerinin de Erzincan'ın tüm güzelliklerini İstanbul'a taşımaya çalıştıklarını kaydetti.

Terzi Baba ile Eyüp Sultan'ı buluşturmaya, Selçuklu ile Osmanlı arasında köprü kurmaya geldiklerini anlatan Kahraman, "Erzincan'ın bütün güzellikleri İstanbul'a taşıması için Feshane Tanıtım Günleri'ne katıldık. Gelemeyenler için Erzincan'ı İstanbul'a taşıdık. İlimizin tarihsel ve kültürel zenginliklerini, meşhur lezzetlerini, folklorunu, bakırcılık ve el sanatlarını, tarihi, turistik yerlerini bu etkinlikte İstanbul'a taşıdık. Ergan Dağı'nda kayak, Kemaliye'de rafting yapmak ve Erzincan'ın zenginliklerini yerinde görmeniz için de sizleri de şehrimize bekliyoruz" diye konuştu.

Erzincan'ın gelişmesi için tüm çabalarını harcadıklarına dikkati çeken Kahraman, Erzincan'ın zenginliklerini, 2023 hedefleri doğrultusunda markalaştırmak istediklerini vurguladı.

Vali Kahraman daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla kurdele keserek, açılışı gerçekleştirdi.

Davetliler, açılışın ardından yöresel ürünleri inceledi.

Feshane'de 8 Mart'a kadar gezilecek etkinlikte, Erzincan'ın doğal, kültürel ve turizm değerleri ile yöresel zenginlikleri yerli ve yabancı ziyaretçilere anlatılıyor. Erzincan'ın tarihi, sosyal ve kültürel yönü, meşhur lezzetleri, mahalli oyunları tanıtılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Belediyesi Süleyman Kahraman İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title