Haberler

Erzincan Mimar Sinan İlkokulunda Sevgi Etkinliği

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mimar Sinan İlkokulunda EDEP (Erzincan Değerler Eğitim Projesi) kapsamında Sevgi etkinliğinin açılışı düzenlendi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mimar Sinan İlkokulunda EDEP ( Erzincan Değerler Eğitim Projesi) kapsamında Sevgi etkinliğinin açılışı düzenlendi.

Geçekleştirilen programda sevgi konulu afiş yarışması ödül töreni ve ardından satranç egzersizi yapan öğrencilerin belge töreni gerçekleştirildi.

Projenin açılışına Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Mimar Sinan İlkokulu Fevzi Sarıçiçek, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerine hitaben şu görüşlerde bulundu; "Bugün biz Erzincan'ımızda değerler eğitimiyle ilgili sadece öğretim ile ilgili değil bire bir eğitim yönünü daha ön plana çıkaralım diyerek bu ay bütün okullarımızda, bütün ilçelerimizde, ana okullarımızdan liselerimize kadar sevgi konusunu işledik. Zaten yüzyıllardır insanlar sevgi ile ilgili soru sormuşlar kimi bunun cevabını bulabilmiş kimi bulamamış. Sevginin tarifini tam olarak yapan olmamakla birlikte, sevgi görünmemekle birlikte hissedilen, tutulmamakla birlikte yaşanan, duyulmamakla birlikte yüreğin tam ortasında varlığı kabul edilen bir olgudur. Sevgi fedakarlıktır. Sevgi hoşgörüdür. Sevgi birlikteliktir. Sevgi paylaşmadır. Dolayısı ile sizlerde bunu resmettiniz. Sevgi ile ilgili afiş yarışmasında kiminiz doğayı sevmek kiminiz insanı sevmek kiminiz nebatatı, hayvanatı sevmek ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptınız. Bununla birlikte okulunuz sportif müsabakalarda da sevgi var dedi.

Bizim bir sonraki ayımız da "saygı" ayı, önce "sevgi" ile temellerimizi oluşturacağız. Ondan sonra saygıyla da sevginin üstüne bir şeyler koyacağız. Mayıs ayında da "hoşgörü" ayımız var. Bu hoşgörü ile sevgiyi ve saygıyı harman yapacağız ve bütün güzellikleri okulumuza, Erzincan'a ve ülkemize sizin gibi sevgi tomurcuklarımızla yayacağız." dedi.

Program akışı içerisinde İl Milli Eğitim Müdür Aziz Gün'ü konuşmasının ardından Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen Sevgi konulu Afiş yarışması ödül töreni ve Satranç Egzersizi yapan öğrencilerin başarı belgeleri yapılan törenle İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Okul Müdürü Fevzi Sarıçiçek, öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından öğrencilere takdim edildi.

Daha sonra hazırlanan EDEP (Erzincan Değerler Eğitim Projesi) kapsamında Sevgi Etkinliğinin açılışı yapılarak Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri tarafından okul binasının her katında sergiye sunulan sevgi konulu afişler, öğrencilerin çizmiş olduğu resimler, öğrenci annelerinden gelen sevgi ile ilgili mektuplar, sevgi duvarı adında yapılan sevgi ile ilgili kelimeler,sevgi ağacı, sevgi gökkuşağı, öğrencilerin sevgi ibaresi kapsamında aileleriyle çekilmiş oldukları fotoğraf sergisi Okul müdürü Fevzi Sarıçiçeğin tanıtımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve öğrenci velilerine gezdirilerek programa son verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title