Haberler

Erzincan: Mehmetçiğin Eğitime Desteği Sürüyor

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı'nın eğitim faaliyetlerine desteği sürüyor.

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı'nın eğitim faaliyetlerine desteği sürüyor.

3. Ordu Komutanlığı'nın "Toplumsal Gelişime Destek Programı" çerçevesinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Erzincan merkez 13 Şubat İlköğretim Okulu'nun çeşitli bölümleri onarımdan geçirilerek kullanıma açıldı. 3. Ordu Komutanlığı'na bağlı 548. İstikham İnşaat Tabur Komutanlığı tarafından onarıldıktan sonra boyanan 13 Şubat İlköğretim Okulu'nun ana binası, konferans salonu ve yeniden tanzim edilen anasınıfı, düzenlenen törenle tekrar öğrencilerin hizmetine sunuldu. Törene katılan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, kendisini karşılayan milli eğitim yetkilileriyle tokalaştıktan sonra, halk oyunları ekibinin oyunlarına ayak hareketleriyle eşlik etmeye çalıştı. Orgeneral Yöney'in bu sempatik tavrı, alanda bulunan öğrenciler ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Orgeneral Yöney daha sonra kendisini alkışlayanlara alkışla karşılık vererek yerine oturdu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende söz alan 548. İstikham İnşaat Tabur Komutanı İstikham Yarbay Rauf Say, okulda yapılan tadilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Törende daha sonra okul bahçesine yapılan Atatürk büstü, Vali Ali Güngör ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney tarafından açıldı.

"ANNELER EĞİTİMLİ OLURSA, ÇOCUKLAR DA EĞİTİMLİ OLACAKTIR"

Büstün açılışının ardından konuşan Yöney, özellikle kız çocuklarının okutulmasının önemine değindi. Konuşmasında, "Bu ülke ancak kadına, annelere gerekli değeri verdiği zaman arşa kadar yükselecektir" diyen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, şöyle devam etti:

"Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kadınlara değer vermeyen bütün toplumlar başka toplumların ayakları altında çiğnenmeye mahkumdur. Bunu defalarca söyledim. Bu millet annelere ve kız çocuklarına özel önem vermek zorundadır. Eğer çocuklarımızın yetişmesini ve geleceğe hazırlanmasını istiyorsak, ilk önce annelere hakkettikleri değeri vermemiz lazım. Kızlarını okutmayanlar bindikleri dalları kesiyor ve ülkenin geleceğini karartıyorlar demektir. Anneler eğer eğitimli olursa, biliniz ki çocuklar da eğitimli olacaktır, Türkiye'nin geleceği de parlayacaktır. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın."

Törende daha sonra konuşan Vali Ali Güngör ise, Erzincan'da kız çocuklarının okutulma oranının yüksek olduğunu belirterek, "Bu bizi mutlu ediyor. Ancak eğitim altyapısında eksikliklerimiz vardır. Ama şunu da ifade etmek istiyorum. Bütün bu eksikliklerimize rağmen ilimizde eğitim altyapısı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Özellikle merkezde devam eden okul inşaatlarımız tamamlandığında, sınıflarımızdaki öğrenci sayısı 24'lere düşecektir. Bu da Avrupa Birliği standardıdır" diye konuştu. Törende yapılan konuşmalardan sonra Mehmetçik tarafından baştan tanzim edilen anasınıfının açılışı Vali Ali Güngör ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney tarafından yapıldı. Ana sınıfını gezen Güngör ve Yöney, minik öğrencilerle sohbet etti. Törene katılanlar daha sonra okulun konferans salonunda yapılan tadilat çalışmalarını yerinde gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title