Haberler

Erzincan: Erzincan Kamu-sen'den İsrail'e Kınama

Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Erzincan İl Temsilcisi Rahmi Özden, Filistin ve Lübnan'a saldırılar düzenleyen İsrail'i kınadı.

Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Erzincan İl Temsilcisi Rahmi Özden, Filistin ve Lübnan'a saldırılar düzenleyen İsrail'i kınadı.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında, "İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Filistin'i cehenneme çeviren, Lübnan'da sivillere karşı devam eden, şu ana kadar 250 sivilin öldüğü saldırıları insanlık adına kınıyoruz" diyen Özden, "Deniz kenarında piknik yapan aileleri bombalayan, kilometrelerce uzunlukta dev utanç duvarları yapan, Filistin halkını elektriksizliğe, susuzluğa, gıdasızlığa mahkum eden, sivil halkın hizmet aldığı köprü ve kamu binalarını havaya uçuran İsrail hükümetini ve insanlık dışı vahşeti kınıyoruz. Amacımız, olup bitenler karşısında Türk milletinin mazlumların yanında olduğunu ortaya koymak, bütün dünyanın sessizliğini bozarak insanlık adına barıştan ve kardeşlikten yana tavır koymasını sağlamaya katkıda bulunmaktır. Bütün dünyayı ayağa kaldıran 2 İsrail askerinin esir alınmasıyla başlayan süreç, İsrail'in orantısız güç kullanımıyla devam etmekte ve mazlumlar katledilmektedir" dedi.

Özden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gelinen noktada tarafları sağduyuya çağırma süreci aşılmış, olup bitenler bir biçimde tepki koymayı zorunlu hale getirmiştir. Türkiye, İsrailli askerlerin serbest bırakılmasını isterken, İsrail'in 'dünyayı Filistin halkının başlarına yıkacağı tehditlerini' kaygıyla izlediğini belirtmek isteriz. Uygarlık, kanın kanla yıkanamayacağını, sorunların görüşme yoluyla çözülmesi gerektiğini bütün insanlığa ağır bedeller karşılığında öğretmiştir. Sahipsiz Filistinliler'e destek amacıyla Lübnan'daki Hizbullah'ın da 2 İsrail askerini esir alması üzerine İsrail'in Sabra ve Şatilla soykırımını yeniden yapmakla Lübnan'ı tehdit etmesi, hafızalarımızdan silmek istediğimiz kötü olayların yeniden canlanmasına neden olmuştur. Bu işgali kınıyoruz, vahşetin bir an önce durmasını istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title