Haberler

Erzincan: Erzincan'da Yerel Yönetimler

Erzincan Belediyesi'nin şehrin ana arterlerinde yeni imar alanları açma çalışmaları devam ediyor.

Erzincan'ın en işlek caddelerinden biri olan Ordu Caddesi üzerinde bulunan askeri lojmanlar, belediye ile 3. Ordu Komutanlığı arasında imzalanan bir protokol uyarınca Erzincan Belediyesi'ne devredilecek. Erzincan Belediyesi'nin, 3. Ordu Komutanlığı'ndan teslim alınan lojman sayısı kadar bir lojmanı yaparak askeri yetkililere teslim etmesini öngören protokolle ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, söz konusu lojmanların yapımına Ağustos ayı içerisinde başlanacağını açıkladı.

Başkan Buyruk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ordu Caddesi üzerinde yapılan bu değişiklikle yeni inşaat alanları açmayı hedefliyoruz. Bu cadde üzerinde kesintiye uğrayan hareketliliğin, askeri lojmanların bulunduğu arazilerde yeni inşaat alanlarının açılmasıyla devam edeceğini düşünüyoruz. Bu hususta bizim girişimlerimize çok olumlu bir yaklaşım sergileyen 3. Ordu Komutanı Orgeneral sayın Orhan Yöney'e özellikle teşekkür ediyorum. Kendisi yıllardır çözüm bekleyen Ordu Kavşağı'nda tek şeride düşen yol problemimizi de, yine bu olumlu yaklaşımı sayesinde çözmemize vesile olmuştur. Bu kavşağın tam anlamıyla işlerlik kazanmasını kendilerine borçluyuz. Ayrıca, astsubay lojmanları diye bilinen bölgede de tekliflerimize sıcak yaklaşmış ve bu projenin de sözleşmesinin imzalanması noktasına gelmesinde büyük emek sarf etmiştir" dedi.

Belediyeyle takas edilecek askeri lojmanların yerine yapılacak yeni lojmanların, kaliteli malzemeler kullanılarak ve deprem yönetmeliğine harfiyen uyularak inşa edileceğine dikkati çeken Başkan Buyruk, "Teslim alacağımız bölgeyi ticari alan olarak inşaat yapılabilir hale getireceğiz ve şehrin görüntüsüne bir katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title