Haberler

Erzincan: Erzincan'da Köylülerin Konut Talebi

Erzincan'ın Tercan İlçesi'ne bağlı Altınova köylüleri, köyde yaşanan konut sıkıntısına çözüm bulunmasını istedi.

Erzincan'ın Tercan İlçesi'ne bağlı Altınova köylüleri, köyde yaşanan konut sıkıntısına çözüm bulunmasını istedi.

Sel tehdidi altında bulunan köye yetkililerin sahip çıkmasını istediklerini söyleyen Muhtar Hayati Aslan, "Köylü vatandaşların göç etmelerini önlemek ve daha üretken hale getirmenin yolu, her ailenin sağlıklı bir konut ve hayat standartlarının düzeltilmesinden geçmektedir. Köyümüz evlerinin yüzde 80'i kerpiçten yapıldığı için sağlık şartlarından uzak. İmkansızlıklardan dolayı insanımız bu evlerde yaşamaya mecburen kalıyor. Maddi güçleri yetmediği için yeni evler de yaptıramıyorlar. İnsanımızın bu durumdan kurtulması ancak devlet işbirliğiyle yapılacak olan konutlarla mümkündür. Bu proje uygulanmaya konulursa hem göç önlenmiş olur hem de insanımızın kendi bölgesini değerlendirmeye bağlanır" dedi.

Altınova Köyü'nün 1948 yılında kurulduğunu ve konutlarının da yaklaşık 60 yıllık bir maziye sahip olduğunu ifade eden muhtar Aslan, "35 haneli köyde evlerin büyük çoğunluğu oturulmayacak durumda olmasına rağmen vatandaşlar çaresizlikten oturmak zorunda kalıyor. Bir kısım vatandaşlarımız konut kredisinden faydalanmak için Ziraat Bankası'na yaptıkları başvurulardan da bir sonuç alamadılar. Yine eğitim konusu başlı başına bir sorun. İlköğretim 5. sınıfa kadar köyümüzde, orta ve lise eğitimi ise taşımalı olarak Altunkent beldesine yapılmaktaydı. Köyümüz önceleri Çayırlı İlçesi'ne bağlıydı. Bakanlar Kurulunca alınan karar sonrası köyümüzle birlikte Bulmuş, Karahüseyin, Akyurt, Köprübaşı, Sucuali, Mantara ve Ortaköy köyleri Tercan İlçesi'ne bağlandığından taşımalı sistemde sona erdiğinden vatandaşlarımız çaresiz kalmıştır. 26 yıl önce yapılan sulama kanallarımız da gerekli bakım ve onarım yapılmadığından bugün kullanılamaz durumda. 15 bin dönüm arazi su bekliyor. Keza içme suyu konusunda da sıkıntımız var. 1986 yılında 6 kilometreden getirilen içme suyunu taşıyan şebeke borularının suyu taşıma kapasitesinin düşük olması sebebiyle her gün arıza vermektedir. Su şebekesinin yenilenmesi lazım. Onarım çalışmalarında kullanılan malzemenin yolun olmaması nedeniyle mecburen sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Konuyu Erzincan İl Özel İdaresi'ne ilettik. Onlarda devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılmasını önerdiler kabul ettik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title