Haberler

Erzincan: Erzincan'da Birleşik Emekliler Derneği Kuruldu

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-sen) Bağlı Birleşik Emekliler Derneği (Bede) Erzincan Şubesi Kurucu Başkanı Adnan Alıcı, Bütün Emeklilerin Hak ve Hukukunu Her Platformda Dile Getirip, Sendika Yasası Dahil Olmak Üzere Sosyal ve Ekonomik Tüm Haklarını Almak Üzere Yola Çıktıklarını Söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı Birleşik Emekliler Derneği (BEDE) Erzincan Şubesi Kurucu Başkanı Adnan Alıcı, bütün emeklilerin hak ve hukukunu her platformda dile getirip, sendika yasası dahil olmak üzere sosyal ve ekonomik tüm haklarını almak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, BEDE'nin kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Erzincan Şubesi Kurucu Başkanı Adnan Alıcı, "Çağımız, sivil toplum örgütlerinin çağıdır. Hükümetler, iki ana güçten çekinmektedir. Birincisi, elinde sermayesi bulunan örgütler, ikincisiyse üye sayısı çok olan örgütlerdir. Para maalesef her kapıyı açmakta, üye sayısı çokluğuysa seçimle iş başına gelmek zorunda olanların korkulu rüyasıdır. Bu ikisinden mahrum olan kitlelerin hak ettiklerini almaları imkansızdır. Türkiye'de 1 milyon 600 bin memur emeklisi, 3 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi olmak üzere toplam 4 milyon 600 bin emekli bulunuyor. Bunların eş, çocuk, torun ve akrabalarını düşünürsek en az 10 milyon oy potansiyeli olan bir kitleyiz. Bu gücü bugüne kadar değerlendiremedik, evde, kahvede, banka kuyruklarında hep feryat ediyoruz fakat bizleri duyan yok" diye konuştu.

Türkiye'de memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin meslek veya kurumsal olarak kurulmuş çok fazla dernekle bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak ve güçlerini birleştirmek amacıyla BEDE'nin kurulduğunu ifade eden Adnan Alıcı, "SSK ve Bağ-Kur'un bir çatı altında toplanmasını fırsat bilerek, asker-sivil, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olan tüm emeklileri bir çatı altında buluşturan, Birleşik Emekliler Derneği'ni kurduk. Emeklinin hak ve hukukunu her platformda dile getirerek, sendika yasası dahil olmak üzere sosyal ve ekonomik tüm haklarımızı almak üzere yola çıktık. Atatürk'ün, 'Emekli, devletin aynadaki kendi görüntüsüdür' ve 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır' sözlerini hayata geçirmek için tüm emeklileri BEDE'ye üye olmaya çağırıyoruz" şeklinde kouştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title