Haberler

Erzincan: Erzincan Belediye-iş'te Yeni Yönetim

Türk-iş'e Bağlı Belediye-iş Sendikası'nın Erzincan Şubesi'nin 8'inci Olağan Genel Kurulu Bugün Yapıldı.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın Erzincan Şubesi'nin 8'inci Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı.

Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen sendika genel kurulu, divan başkanlığına, Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Şükrü Erol, divan üyeliklerine de Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Baydemir ve Kars Şube Başkanı Himmet Ozan'ın getirilmesiyle başladı. Genel kurulda Ankara'dan katılan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, sendikalaşmanın önemine değinen ve hizmet ve sanayi kolunda çalışan 26 milyon kişinin ülkenin geleceğini belirlemedeki rolünü anlatan Genel Başkan Nihat Yurdakul, 2007 yılının bu açıdan çok önemli bir yıl olduğunu belirterek, "2007 yılı çocuklarımızın, hatta torunlarımızın geleceğinin şekillenebileceği bir yıl. Böyle önemli bir dönemece girerken, Türkiye'nin en önemli sendikalarının genel kurullarının yapıldığı salonları tıklım tıklım dolu olmalı. Çünkü bu ülkeyi yönetmek için talip olanlar bu solanlarda oturmalı, bizlerin görüşlerini, isteklerini dileklerini dinlemeliler. Ama bizim de bu konuda noksanlıklarımız var. Bu salonlar dolmuyorsa kendi içimizde nedenlerini bulup bertaraf etmeliyiz." diye konuştu.

Sendikaların, emekçilerin hak ve menfaatleri koruyup kollayan örgütler olduğunu dile getiren Genel Başkan Nihat Yurdakul, "Sendikaların boyu, posu partisi, rengi olmaz sadece ilkesi olur. Bu ilke de kim doğru yapıyorsa onun yanında, kim yanlış yapıyorsa onun karşısında olmaktır. Biz Belediye-İş Sendikası olarak yıllardan beri bu anlayış içerisinde hareket ediyoruz." dedi.

Sendikacıların, partiler üstü siyaset yaptıklarını ve partiler üstü politikalar izlediklerini söylemesinin doğru olmadığını ileri süren Nihat Yurdakul şunları söyledi; "Erzincan Belediyesi emekçilere, Erzincan halkına hizmet ediyorsa, başta Belediye-İş Sendikası Erzincan Şubesi, belediye başkanını, bürokratlarını omuzunda gezdirecek. Onları destekleyecek. Onlara bir dahaki seçimde oy toplamak için onlardan daha fazla çalışacak. Yok eğer bunun aksi bir durum varsa, seçim geldiğinde bunun hesabını soracak ve indirecek aşağı. Bu böyle olmalı, siyaset de böyle olmalı."

Konuşmasında, aynı hizmet kolunda faaliyet gösteren diğer sendikaların yönetimlerini de eleştiren Genel Başkan Yurdakul, aynı amaç için uğraş veren sendikaların bir çatı altında toplanmasının daha uygun olacağını belirterek, böyle bir oluşuma destek vereceklerini ancak koltuk sevdasında olmadıkları için ne kendisinin ne de arkadaşlarının bu oluşumda yönetim için aday olmayacaklarını söyledi.

Nihat Yurdakul'un ardından genel kurula misafir olarak katılan bazı sendikaların şube başkanları ve Belediye-İş Sendikası delegeleri de konuşma yaptılar. Genel kurulda yapılan konuşmalardan sonra Belediye-İş Sendikası Erzincan Şubesi'nin yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimi yapıldı. Şube Başkan Yardımcısı Harun Sarıtaş'ın tek aday olarak katıldığı genel kurulda yapılan seçimde, 83 delege oy kullandı. 83 delegenin tamamının oyunu alan Harun Sarıtaş, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı oldu. Şube yönetim kurulunda ise, Nizamettin Ayhan, Kerim Demir, Yılmaz Erdel ve Ali Gümüştepe yeraldı.

(İS-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title