Haberler

Erzincan'dan salgın döneminde dünyanın dört bir yanına meyve suyu ihracatı

Güncelleme:

Erzincan'da faaliyet gösteren bir fabrika, çeşitli bölgelerden temin edilen 25 çeşit meyveyi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde de işleyip meyve suyu ve meyve suyu konsantresi olarak ihraç ediyor.

Erzincan'da faaliyet gösteren bir fabrika, çeşitli bölgelerden temin edilen 25 çeşit meyveyi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde de işleyip meyve suyu ve meyve suyu konsantresi olarak ihraç ediyor.

Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrika, 2004 yılında kurduğu meyve işleme tesisinde püre konsantresi, NFC meyve suları ve berrak konsantreler ile bebek maması gibi ürünler üretiyor.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden temin ettiği yaklaşık 25 çeşit meyveyi işleyip püre, konsantre haline getiren firma, ürettiği meyve suyu ve meyve suyu konsantresi ile bebek mamasını ABD, Güney Kore, Hollanda, İran, Irak ve Japonya'nın aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülkeye satıyor.

Meyve püresini ve bu pürenin konsantresini ise bazı Avrupa Birliği ülkelerine gönderen firma, üretiminin büyük çoğunluğunu ihraç edip ekonomiye katkı sağlıyor.

Fabrikada üst seviyede Kovid-19 tedbirleri alındı

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'a karşı maske, sosyal mesafe ve diğer önlemlerin de alındığı fabrikada, 150 personel ile 3 vardiya halinde 24 saat çalışarak üretimi sürdürüyor.

Tunay Gıda Genel Müdürü Gonca Kırtıloğlu Demir, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Salgında üretime ara vermeden ihracatı da sürdürdüklerini anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Personelimizin girişten itibaren çeşitli periyotlarda ateş ölçümleri, maskesiz hiçbir alanda çalışamamaları, çeşitli saat aralıklarında maske değişimleri gibi önlemler aldık. Ayrıca işletmeye dışarıdan hiçbir şekilde ziyaretçi kabul edilmemesi, personelimiz ve ailelerinin evde izole kalmalarını sağlamak için gerekli tüm altyapı çalışmalarını özenle gerçekleştirdik. Kovid-19 önlemleri sayesinde bugüne kadar hiçbir şekilde sorun yaşamadan tüm personelimizin sağlığını ön planda tutarak çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Demir, 19 bin dekar alanda 450 üretici ile anlaşmalı organik tarım yaptıklarını belirterek, her yıl üretimi yüzde 20 arttırdıklarını bildirdi.

Üretimin yüzde 80'i organik

Üretimin yüzde 80'inin organik olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"İhraç ettiğimiz 40 ülke arasında ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkeleri ABD, Güney Kore, Japonya gibi pazarlar bulunmaktadır. Organik üretime ağırlık vermemizdeki ana amacımız hem çevreyi hem insan sağlığını hem de bitkiyi korumaktaki görevlerimizi bir nebzede olsa yerine getirmektir. Günlük 750 ton meyve kapasitesiyle işleyen tesise sahibiz. Dünyadaki en fazla meyve çeşitliliğine sahip üretim yapan tesisler arasında ilk sıralarda yer almaktayız. İhraç ettiğimiz ülkelerdeki lider konumda bulunan ilk 10 firmaya da ihracat gerçekleştirmekteyiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Güney Kore Erzincan Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title