Haberler

Erzincan'da Yerel Yönetimler

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nde Su Sorununu Kesin Çözüme Kavuşturulması İçin Geçen Yıl Başlatılan Çalışmalar Kapsamında İller Bankası'yla Yapılan Protokol Doğrultusunda Açılması Planlanan 2 Yeni İçme Suyu Kuyusu İçin Sondaj Çalışmasına Başlandı.

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi’nde su sorununu kesin çözüme kavuşturulması için geçen yıl başlatılan çalışmalar kapsamında İller Bankası'yla yapılan protokol doğrultusunda açılması planlanan 2 yeni içme suyu kuyusu için sondaj çalışmasına başlandı.

İlçe Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, daha önce ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Morpet Dağında bulunan su kaynaklarının ilçeye getirilmesi için Köydes projesi kapsamında ilçe Kaymakamlığıyla birlikte çalışmalar yürüterek projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Kılıç," Çalışmalarda daha önceki programlar doğrultusunda 2 ayrı içme suyu kuyusunun açılmakta olup proje İller Bankası ve Çayırlı Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Yapılan protokol doğrultusunda sondajlar İller Bankası tarafından gerçekleştirilmesi öngörülmüş, geri kalan bina, depo ve yeni su şebekesi yapımını da belediyemiz üstlenmiştir. Amacımız bu çalışmada belediyemizin kendi imkanlarıyla maliyeti en aza indirmektir. İlçenin Güney batısında İğdeler ve Erkerek yolu mevkisinde 2 ayrı bölgede sürdürülen çalışmalardan olumlu sonuçlar almamız halinde, 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak olup daha önceki yaptığımız çalışmalarla Çayırlı'nın içme suyu sorunu kökünden çözümlenmiş olacak. Söz konusu proje çalışması 100-150 bin YTL olarak hesaplanmıştır. Şuana kadar sürdürülen çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Yaklaşık 30 gün içerisinde tamamlanması planlanan sondaj çalışmaları sonrası isale hattı inşaatına da yaz mevsiminde başlanılacaktır"dedi.

(BA-İRT-Y)

22.01.2007 12:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title