Haberler

Erzincan'da Sağlık Hizmetlerine Ambulans Desteği

Erzincan'da İl Özel İdaresi Bütçesinden Alınan 3 Ambulans, Düzenlenen Törenle Erzincan Devlet Hastanesi'ne Teslim Edildi.

Erzincan'da İl Özel İdaresi bütçesinden alınan 3 ambulans, düzenlenen törenle Erzincan Devlet Hastanesi'ne teslim edildi.

Erzincan İl Genel Meclisi'nin 2006 yılında aldığı bir karar doğrultusunda ildeki sağlık hizmetlerinde kullanılmak amacıyla satın alınan 4 ambulanstan 3'ünün teslimi için Erzincan Devlet Hastanesi bahçesinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan İl Genel Meclisi Başkan Rıdvan Aydemir, hizmet vermeye başlayan ambulansların bu alanda önemli bir açığı kapatacağını söyledi. Dördüncü ambulansın da gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından teslim edileceğini kaydeden Rıdvan Aydemir, sağlık hizmetlerinin büyük bir bölümünün Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtti. Aydemir, "Ancak 5302 sayılı yasa ile de sağlık hizmetleri kısmen İl Özel İdareleri'ne bağlandı. İl Özel İdaresi'nin görevleri arasında ikinci sırada sağlık sektörü yer alıyor. Erzincan İl Genel Meclisi olarak ilimizde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için üzerimize düşen görevi yapıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan da, Özel İdare Müdürlüğü'nün, sağlık hizmetlerine desteğini aralıksız sürdüğünü ifade ederek, "2006'da bu destek, önceki yıllara göre artırıldı. 2007'de daha da fazla arttırılacak. Sağlık hizmetlerine sundukları destekten dolayı Özel İdare Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi. Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Koray Bingöl ise, "Ambulanslara çok ihtiyacımız vardı. Yeni ambulanslarla birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı ve kesintisiz hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Törendeki konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Rıdvan Aydemir, ambulansların anahtarlarını görevlilere teslim etti.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title