Haberler

Erzincan'da Ot Yangını

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki Altıntepe Kalesi'nde çıkan ot yangını, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki Altıntepe Kalesi'nde çıkan ot yangını, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Urartular döneminde inşa edilen Altıntepe Kalesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kalenin etrafında bulunan kuru otlara sıçrayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yangın, Erzincan ve Üzümlü Belediyesi itfaiye ekiplerinin ve iş makinelerinin müdahalesiyle yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Yangında kalenin doğusunda bulunan Bizans dönemine ait kilisede zarar olmadığı görüldü.

Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya ve Altıntepe Kalesi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını izledi.

Yangını gören çiftçilerden Sedat Nevruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yangın aniden çıktı. Tarlada çalışıyorduk, birdenbire kalenin tutuştuğunu gördüm. Zaten 15-20 dakika içerisinde rüzgardan dolayı komple kaleyi alevler sardı. Hiçbir müdahale yapamadık. İtfaiyeyi aradık gelip müdahale ettiler" dedi.

-Altıntepe Kalesi

Kaynaklara göre, Urartular döneminde inşa edilen Altıntepe Kalesi, yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki tepe üzerinde bulunuyor. Doğu Roma İmparatorluğu'nun önemli bir merkezi konumunda olan tepenin doğu yüzündeki burun üzerinde üç nefli, zemini mozaik kaplı bir kilise mevcut. Sur duvarları, kabul salonu, açık hava tapınağı, mezarları ve gelişmiş kanalizasyon şebekesiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde örnek bir yapıya sahip Altıntepe'de 2003 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümünce kazı çalışması yürütülüyor.

Kaynak: AA / Yerel

Altıntepe Erzincan Üzümlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title