Haberler

Erzincan'da Nevruz Kutlamaları

Nevruz'un Şehir Merkezindeki Alanlarda Kutlanmasının Yasak Olduğu Erzincan'da, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Parti Mensupları Kendi Binalarının Önünde Basın Açıklaması Yaptı.

Nevruz'un şehir merkezindeki alanlarda kutlanmasının yasak olduğu Erzincan'da, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti mensupları kendi binalarının önünde basın açıklaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün şehir merkezindeki meydanlarda geniş güvenlik önlemleri aldığı Erzincan'da, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Ordu Caddesi'nden konvoy halinde geçiş yaptı. Çok sayıda araç ve personelin bulunduğu jandarma konvoyu şehir merkezinde ve beldelerde meydana gelebilecek izinsiz gösteriler için hazır bekletildi. Kentte Nevruz ile ilgili ilk açıklamayı Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ve Erzincan Gençlik Derneği üyesi, çoğunluğunu üniversitelilerin oluşturduğu bir grup yaptı. Ordu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 25-30 kişilik grup, sloganlar atarak bir süre yürüdükten sonra Ordu Çarşısı önünde basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından yakılan ateşin etrafında halay çektikten sonra dağıldı.

Osmanlı Gençlik Ocakları Genel Başkanı Halim Albayrak ise Gemi İş Merkezi'nin yanında yaptığı açıklamada, "Amerika'ya uşaklık yapan, inlerinde karınlarını doyuran PKK'lı köpekler kalkıp, 'Nevruz Bizim Bayramımızdır' deme terbiyesizliğinde bulunuyorlar. Ama artık çakalları inlerine geri sokma vakti gelmiştir" dedi.

DTP parti binasının bulunduğu Murat İşhanı önünde yapılan ve yaklaşık 15-20 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan DTP İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu da, Nevruz kutlamalarının provakatörler tarafından engellenebileceği şeklindeki söylemleri gerçekçi bulmadıklarını söyledi.

(İS-İRT-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title